Antena mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Antena mk3
Czy jest mozliwosc wymienienia tego preta teleskopowego od oryginalnej anteny co znajduje sie w blotniku???Bo moja jest ulamana.Wykrecilem antene ze satrego radia i wydaje mi sie ze na dlugos bedzie ok.Czy istnieje taka mozliwosc??
Wiesz co to chyba bedzie problem jesli chcesz miec to zrobione solidnie - bo anteny maja troche sprasowywane elementy w ktorych sie lacza tak zeby nie wylatywaly ;( ja tez mam ulamana (syswester i moj kochany brat = zlamana antena ) ja narazie sklecilem to za pomoca jakiegos wkretu wkreconego w obie "rurki" mam sobie kupic a on mi kase odda wiec jak najbardziej poszukam czegos calego najlepiej oryginalnego
Tak na marginesie to mozna zrobic tak zeby wcale anteny nie miec - niekiedy jest wykorzystywana siatka od podgrzewanej tylniej szyby - musisz miec tylko separator (tez sie nad tym zastanawiam, tylko kabel trzeba polozyc)
Pozdro:
Slawek.
Tak na marginesie to mozna zrobic tak zeby wcale anteny nie miec - niekiedy jest wykorzystywana siatka od podgrzewanej tylniej szyby - musisz miec tylko separator (tez sie nad tym zastanawiam, tylko kabel trzeba polozyc)
Pozdro:
Slawek.
http://www.elektroda.net/samochod/ant_samochdodat.html
Znalazlem cos takiego jako ciekawostke
Pozdro:
Slawek.
Znalazlem cos takiego jako ciekawostke
Pozdro:
Slawek.
Antena w błotnik
Mozna kupić taką antenę - nową, nie oryginalną ale pasuje. Ja kupilem i zamontowalem sobie takowa. Dziala:) Cena ok. 35 zl.