Olej Valvoline do TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej Valvoline do TDI
Witam
Mam pytanko czy ktoś z Was używał do swojego TDI-ka oleju valvoline Max life Diesel 10W-40? Podobno duzo ludzi chwali ten olej, i dobrze sie on nadaje do silników z przebiegiem powyzej 100 tyś.,czy ktoś z Was testował ten olej?
[ Dodano: 30 Sty 2007 10:48 ]
sorry za wpisanie niewłaściwego prefixu.
Mam pytanko czy ktoś z Was używał do swojego TDI-ka oleju valvoline Max life Diesel 10W-40? Podobno duzo ludzi chwali ten olej, i dobrze sie on nadaje do silników z przebiegiem powyzej 100 tyś.,czy ktoś z Was testował ten olej?
[ Dodano: 30 Sty 2007 10:48 ]
sorry za wpisanie niewłaściwego prefixu.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
olej
Skoro juz sie wybiera jakąs markę oleju to znaczy ze ufa sie producentowi, więc podobnie jest przy wyborze rodzaju oleju czy do diesla czy do benzyny,ja do diesla wybieram diesel i juz.
olej
Słyszałem tez od kogoś ze olejów typu MAX life czyli do silników z przebiegiem powyzej 100 tys. lepiej nie stosowac do silników z turbiną? Inni znów mówią ze taki olej poprawia prace silnika, lepiej uszczelnia, zmniejsza sie ew. zużycie oleju. Co radzicie półsyntetyk typu MAXlife, czy zwykły??
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Przecież na czuja nie odróżnisz Valvoline od choćby Lotosa, niby jak "zauważyć różnicę" ?? Silnika też ine zakatujesz jednym zalaniem podrobionego oleju (bo w pojemnikach jest jakiś lipny tani olej, ALE JEDNAK OLEJ, a nie kwas siarkowy). Różnicy nie zayważysz, bo jak? Po to się robi badania. Nie każdy na allegro jest podrobiony, ale ryzyko 100 razy większe niż w hurtowni. Jeśli po zapłaceniu 25 zł przesyłki masz olej nadal taniej niż w hutrowni, to coś tu nie gra...Forester pisze:ja kupilem 2 banki Valvoline 10w40 do silnikow benz. z przebiegiem pow. 100tys od piko-rs (allegro), nie zauważylem zeby cos bylo kombinowane
Pozdrawiam.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak moga mnie na allegro oszukac to w hurtowni czy sklepie tez.Grzesiekk1982 pisze:Przecież na czuja nie odróżnisz Valvoline od choćby Lotosa, niby jak "zauważyć różnicę" ?? Silnika też ine zakatujesz jednym zalaniem podrobionego oleju (bo w pojemnikach jest jakiś lipny tani olej, ALE JEDNAK OLEJ, a nie kwas siarkowy). Różnicy nie zayważysz, bo jak? Po to się robi badania. Nie każdy na allegro jest podrobiony, ale ryzyko 100 razy większe niż w hurtowni. Jeśli po zapłaceniu 25 zł przesyłki masz olej nadal taniej niż w hutrowni, to coś tu nie gra...Forester pisze:ja kupilem 2 banki Valvoline 10w40 do silnikow benz. z przebiegiem pow. 100tys od piko-rs (allegro), nie zauważylem zeby cos bylo kombinowane
Pozdrawiam.
a to ze przez neta mozna kupic taniej niz w standardowej hurtowni to raczej normalne
zreszta Valvoline nie wszedzie maja
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Wiesz jak jest z Allegro, przecież to może każdy i co chce, a kontrola nad tym (w porównaniu do hurtowni, czy sklepu)- prawie żadna.Forester pisze:jak moga mnie na allegro oszukac to w hurtowni czy sklepie tez.
Proponuję lekturę postów usera Mariusz D. który pracuje w dużej hurtowni olejów. Napisał kiedyś, że ceny choćby Mobila na niektórych aukcjach są niższe niż... ceny, po jakich hurtownia zaopatrza sie U PRODUCENTA w Niemczech Czy to nie budzi podejrzeń? Nie wierzysz- zapytaj. Uwierzysz, to możesz zamówić u niego, możliwe, że prowadzą sprzedaż wysyłkową.Forester pisze:to ze przez neta mozna kupic taniej niz w standardowej hurtowni to raczej normalne
Ja tam nie wierze w świętego Mikołaja, który dokłada do handlu olejami przez internet i zmieniam u znajomego, zaufanego mechanika (ale też nie każdy takiego zna...), prosto z beczki (u niego mam pewność, co w tej beczce jest).
Sam kupuję mnóstwo rzeczy na allegro, wiem, że można znaleźć tam tysiące okazji. Ale wszystko ma swoje granice, a przy pewnej cenie okazja przestaje być okazją i trzeba się zastanowić, czy to nie jakiś wał... To zdanie wielu forumowiczów, nie tylko moje i nie będę Ci go na siłę narzucać, lecz proponuję przemyśleć (ewentualnie zapytać Mariusza).
Pozdrawiam.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie pisalem o jakims tam sprzedawcy z allegro a tym konkretnym, blisko 1000 pkt cos udowadnia.Grzesiekk1982 pisze:Wiesz jak jest z Allegro, przecież to może każdy i co chce, a kontrola nad tym (w porównaniu do hurtowni, czy sklepu)- prawie żadna.Forester pisze:jak moga mnie na allegro oszukac to w hurtowni czy sklepie tez.
Forester pisze:to ze przez neta mozna kupic taniej niz w standardowej hurtowni to raczej normalne
przepraszam pana mariusza, ale nie znam go i nie jest dla mnie zadnym guru w tej materii.Grzesiekk1982 pisze:Proponuję lekturę postów usera Mariusz D. który pracuje w dużej hurtowni olejów. Napisał kiedyś, że ceny choćby Mobila na niektórych aukcjach są niższe niż... ceny, po jakich hurtownia zaopatrza sie U PRODUCENTA w Niemczech Czy to nie budzi podejrzeń? Nie wierzysz- zapytaj. Uwierzysz, to możesz zamówić u niego, możliwe, że prowadzą sprzedaż wysyłkową.
Ja tam nie wierze w świętego Mikołaja, który dokłada do handlu olejami przez internet i zmieniam u znajomego, zaufanego mechanika (ale też nie każdy takiego zna...), prosto z beczki (u niego mam pewność, co w tej beczce jest).
Sam kupuję mnóstwo rzeczy na allegro, wiem, że można znaleźć tam tysiące okazji. Ale wszystko ma swoje granice, a przy pewnej cenie okazja przestaje być okazją i trzeba się zastanowić, czy to nie jakiś wał... To zdanie wielu forumowiczów, nie tylko moje i nie będę Ci go na siłę narzucać, lecz proponuję przemyśleć (ewentualnie zapytać Mariusza).
Pozdrawiam.
pracuje w handlu i wiem jak ceny (producenta - hurtownika - detalisty) moga sie roznic w zaleznosci od roznych czynnikow. nie bede rozwijal tego watku bo to nie forum ku temu.
byc moze zdarzaja sie przypadki ze maja miejsce oszustwa przy sprzedazy olei przez allegro ale to samo sie zdarza w sklepach, hipermakketach, czy warsztatach. podejrzewanie wszystkich o oszustwo to juz chyba schizofremia
POZDRO !!
olej
Skąd wiesz ze tunerzy zalecają ten olej do podkręconych TDI??
[ Dodano: 19 Lut 2007 12:05 ]
Witam dzisiaj w sklepie przeglądałem etykiety na oleju valvoline, i zauwazyłem na na valvoline max life diesel 10w-40 nie ma podanej normy VW 505.00, ani innego prod. samochodów,są tylko normy API i ACEA a na oleju valvoline dura blend diesel 10w-40 oprucz norm API i ACEA są tez normy producentów aut VW., mercedesa i innych. Zastanawia mnie czemu olei tego typu jak max life producenci nie dopuszczają do swoich silników. Miałem zamiar kupic olej max life diesel ale teraz juz nie wiem czy nie wybrac ten dura blend. Zwracac wogóle na to uwagę?Co radzicie??
[ Dodano: 19 Lut 2007 12:05 ]
Witam dzisiaj w sklepie przeglądałem etykiety na oleju valvoline, i zauwazyłem na na valvoline max life diesel 10w-40 nie ma podanej normy VW 505.00, ani innego prod. samochodów,są tylko normy API i ACEA a na oleju valvoline dura blend diesel 10w-40 oprucz norm API i ACEA są tez normy producentów aut VW., mercedesa i innych. Zastanawia mnie czemu olei tego typu jak max life producenci nie dopuszczają do swoich silników. Miałem zamiar kupic olej max life diesel ale teraz juz nie wiem czy nie wybrac ten dura blend. Zwracac wogóle na to uwagę?Co radzicie??