kierownica obrocona w praw a jade prosto :/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olek256, no chłopie podsumowując - nic sam bez sprzętu nie wymyślisz. Jedziesz na szarpaki potem geometrię i wiesz co masz. A masz źle bo jak kierownica sama (!) Ci śię skręciła a auto jedzie na wprost to znaczy że zawieszenie się z czymś spotkało i przestawiło
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- Dawca_Nerek
- Forum Master

olek256, pochylenie koła przedniego regulujesz na dolnym mocowaniu amortyzatora, jeżeli ostro wpadniesz w jakąś dziurę całe koło może się lekko położyć (coś ala tylne koła w starych BMW - wiadomo o co chodzi chyba? ) i wtedy lekko też skręci kierownice. Może być to nie widoczne gołym okiem ale na przyrządach wyjdzie 
Ja tak miałem ostatnio, też myślałem że wahacz poszedł do kosza a tu wystarczyło ustawić kąt nachylenia koła!
Ja tak miałem ostatnio, też myślałem że wahacz poszedł do kosza a tu wystarczyło ustawić kąt nachylenia koła!

Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
jak mi gosc sprawdzal geometrie to dokrecal jakies srubki od wew w lewym kole...ale to chyba byla regulacja zbieznosci...
| \ czy o to?: | / - patrzac z przodu na kola
tzn chodzilo o to?:Dawca_Nerek pisze:wiadomo o co chodzi chyba?
| \ czy o to?: | / - patrzac z przodu na kola
a to sie nie ustawia czasem przy zbieznosci? bo jak tak to by to gosciowi wyszlo na tych "swiatelkach" co ustawial.Dawca_Nerek pisze:Może być to nie widoczne gołym okiem ale na przyrządach wyjdzie
Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
olek256, krótki wykład:olek256 pisze:a to sie nie ustawia czasem przy zbieznosci? bo jak tak to by to gosciowi wyszlo na tych "swiatelkach" co ustawial.
Są zakłady gdzie jak pojedziesz i powiesz, że chcesz ustawić zbierznośc to oni Ci ustawiają zbierznośc nie mierzac nieczego innego. Więc zawsze sprawdza się cała (!) geometrę zawieszenia Na geometrię zawieszenia składa się:zbierznośc, kąt pochylenia koła , kąt pochylenia sworznia zwrotnicy, kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy, no i że to nazwę dwuśladowośc auta
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- Dawca_Nerek
- Forum Master