halogeny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam gti bez halo - ktos musial wymontowac przed sprowadzeniem go albo po sprowadzeniu.inek01 pisze:Przy fabrycznej instalacji przekaznika nie ma, wiec niezbedny nie jest.
Dasz, czy nie dasz, to juz Tylko Twoja sprawa...
a czy wlacznik musi byc do duzych napiec ??
[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 15:32 ]
BTW masz GTI bez halo, czy do innego zakladasz ?
OCTAVIA i do tego COMBI
ale to będzie brzydko, a zresztą jak chcesz pod inny to trza ustalić którym kablem wychodzi z włącznika napięcie po włączeniu przeciwmgielne tył (kłania się słowo do tych co maja takie włączniki) i do tego pociągnąć + z kabla jak wychodzi napięcie do świateł pozycyjnych (tak zebyś mógł uruchomić dopiero po włączeniu pozycyjnych). Wiadomo ze całosć powinna iść potem przez przekźnik zasilany z aku
Wydawalo mi sie ze niedawno pytales w "Sprzedam" o wlacznik z halob0rys pisze:chodzi o to ze chce pod inny wlacznik
http://moto.allegro.pl/item161379766_vw ... enami.html tu masz nawet okazje (o ile cena sie nie wywinduje), tylko troche uszkodzona ta czarna powloka...
Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2007 18:27 przez inek01, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
jaki przekaznikgreg pisze:ale to będzie brzydko, a zresztą jak chcesz pod inny to trza ustalić którym kablem wychodzi z włącznika napięcie po włączeniu przeciwmgielne tył (kłania się słowo do tych co maja takie włączniki) i do tego pociągnąć + z kabla jak wychodzi napięcie do świateł pozycyjnych (tak zebyś mógł uruchomić dopiero po włączeniu pozycyjnych). Wiadomo ze całosć powinna iść potem przez przekźnik zasilany z aku
[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 17:28 ]
pytalem , szukalem ale teraz zmienilem koncepcjeinek01 pisze:Wydawalo mi sie ze niedawno pytales o wlacznik z halob0rys pisze:chodzi o to ze chce pod inny wlacznik
http://moto.allegro.pl/item161379766_vw ... enami.html tu masz nawet okazje (o ile cena sie nie wywinduje), tylko troche uszkodzona ta czarna powloka...
widzialem ten wlacznik
OCTAVIA i do tego COMBI
masz golfa mk3 - on ni ema orginalnie przekaźnikó świateł - chcesz miec lepsze reflektory to kup przekaźniki, chcesz mieć halogeny - to również dokup przekaxnik bo inaczej przeciażasz instalację świateł, a co za tym idzie niewiele zyskasz. KOszt przekaxnika to jakieś 20zł + końcówki+ jak lubisz ładnie to podstawka + bezpiecznik + kabelki. Spinasz pod akumulatorem lub obok skrzynki przekaxników/bezpieczników (twoja wola - lepiej i lądniej przyt przekaźnikach ). Dodatkowo dołóż przekaxnik do załczania świateł po uruchomieniu silnika i masz bajer. Światełka mocniejsze niz normalne w mk3, odciążona instalacjab0rys pisze:jaki przekaznik
[ Dodano: Wto Sty 30, 2007 5:33 pm ]
inek01, miałem mk2 - dla porónania jeden reflektor podpiąłem bez drugi z przekaxnikiem - różnica kolosalna. Kumpel ma mk3 (kupił ode mnie ) i ponieważ nie zdążyłem wcześniej to teraz muszę to zrobić - różnica będzie i to duża.
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
a mam jeszcze takie pytanie: pojedynczy wlacznik to wlacza halogeny z przodu i z tylu ?? a ten podwojny jak dziala ??inek01 pisze:Wydawalo mi sie ze niedawno pytales w "Sprzedam" o wlacznik z halob0rys pisze:chodzi o to ze chce pod inny wlacznik
OCTAVIA i do tego COMBI