Może ten czujnik w dzrwiach jest walnięty i alarm sygnalizuje włamanie. Nie mam pojęcia, pomóżcie
Wyje alarm bez powodu,dlaczego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik

- Kontakt:
Wyje alarm bez powodu,dlaczego?
Wczoraj myślałem że wyjde z siebie i stane obok, załączył mi sie alarm, juz którys raz z rzędu, i nie wiem co jest nie znam modelu dlatego danych nie moge podać. Najpierw to wył klakson, teraz już cały alarm razem z kierunkami. Auto zamykam z pilota, baterie wymieniłem, juz nawet akumulator wymieniłem bo może były spadki napięcia. Alarm ma własne zasilanie. Ma też odcięcie ale to nie pomaga. Przeważnie jak jest wigotno lub pada to tak świruje. Ostatnio zauważyłem że nie działa czujnik otwierania lewych drzwi(nie pali nie lampka w środku), zamknąłem drzwi,wszytko ok, a jak przyszedłem to sie paliła lampka w środku a drzwi były wszystkie na bank zamkięte, zmieniłem miejsce parkowania i po 3 godz wychodze do auta a tu wyje na potęge!!!
Może ten czujnik w dzrwiach jest walnięty i alarm sygnalizuje włamanie. Nie mam pojęcia, pomóżcie
Tak to są ultradźwięki. One są podłączone do małego pudełeczka (sterownika) które je obsługuje. To pudełeczko jest podłączone do centralki alarmu. Trzeba by wypiąć sterownik ultradźwięków od centralki alarmu. Jak chcesz zmniejszyć ich czułość na to sterowniku powinna być malutka śrubka lub potencjometr. Kręcąc nim w odpowiednią strone zmniejszasz lub zwiększasz czułość. A jak obawiasz się za to brać to podjedź do jakiegoś elektryka i zrobi ci to za marne grosze. Dosłownie 2 minuty roboty.
=-Pinhead-=
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Można też rozkręcić centralkę i sprawdzić, czy nie zrobił nalot na płytce (coś jak rozlana bateria). U mie tak było, gdy mi alarm zgłupiał.
Rozkręć centralkę i sprawdź, czy nie ma czasem takiego nalotu, on potrafi robić różne zwarcia.
Jeżeli będzie nalot, to przeczyść płytkę benzynką ekstrakcyjną (odłącz klemę od akumulatora, aby się nic nie błyskało
)
Pozdr.
[ Dodano: 29 Sty 2007 18:09 ]
centralkę znajdziesz nad puszką z bezpiecznikami (bynajmniej u mnie tak było), najlepiej rozkręcić kokpit pod kierownicą, aby był lepszy dostęp.
Rozkręć centralkę i sprawdź, czy nie ma czasem takiego nalotu, on potrafi robić różne zwarcia.
Jeżeli będzie nalot, to przeczyść płytkę benzynką ekstrakcyjną (odłącz klemę od akumulatora, aby się nic nie błyskało
Pozdr.
[ Dodano: 29 Sty 2007 18:09 ]
centralkę znajdziesz nad puszką z bezpiecznikami (bynajmniej u mnie tak było), najlepiej rozkręcić kokpit pod kierownicą, aby był lepszy dostęp.