wskaźnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wskaźnik temperatury
Witam ponownie. Dzisiaj sprawdzałem jak się zachowuje wskaźnik temperatury płynu chłodniczego po wymianie czujnika. Jadąc w mieście, czy po trasie wsaźnik trzymał się na pierwszej kropce poza połową skali. Czy to normalne? Wydaje mi się, że to trochę dużo!!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: wskaźnik temperatury
camp pisze:Witam ponownie. Dzisiaj sprawdzałem jak się zachowuje wskaźnik temperatury płynu chłodniczego po wymianie czujnika. Jadąc w mieście, czy po trasie wsaźnik trzymał się na pierwszej kropce poza połową skali. Czy to normalne? Wydaje mi się, że to trochę dużo!!!
U mnie trochę lepiej przecież zimno jest, a jak nie zaślepiłeś chłodnicy to tym bardziej
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
termostat
albo możesz mieć coś z termostatem. Z czego mi wiadomo to masz wahlera 87W50 tzn. przy temp 87st.C termostat sie otwiera, ale też są 83W50 i kreska stanie ci wcześniej bo jak rozumiem wskażnik pokazuje ci poza połową(powinno być w pionie) powinno się wyregulować.Jak się myle to może mnie ktoś poprawić.
Lubelski Klub VW na http://www.vaglublin.pl" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszamy
majoVWka 2007,2009,2010,2011.2012
vagnysa 2011
vwmania 2008,2009
majoVWka 2007,2009,2010,2011.2012
vagnysa 2011
vwmania 2008,2009
Szkoda, że nie napisałeś jakiej firmy ten czujnik. Kupiłem HP i okazało się, że po nagrzaniu wskazuje sporo poza pion. Tak się utzrymuje cały czas. Myślę, że w Twoim przypadku to wina czujnika, z natury rzeczy nie są one bardzo dokładne. Jeśli chcesz mieć pewność co do temp. to tylko termometr.camp pisze:. Czy to normalne? Wydaje mi się, że to trochę dużo!!!