orginalne radio
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
orginalne radio
mam taki problem kupilem golfika z radyjkiem radio chyba zakodowane szczeze mowiac nie umiem nawet wlaczyc, instalacja sprawna gdyz podlanczalem inne radyjko i dziala. Moze kttos wie mniejwiecej jak sie wlancza takie radyjo a jesli ma kod to moze mozna go jakos pominac albo zlamac???
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sprawdziles to radio w innym aucie??bo nawet jesli jest kodowane to powinno Ci sie wyswietlic abys wpisal kod
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
-
- Mały gagatek
sprawdzalem bezpiecznik ale nie wkladalem radyja do innego auta, gdyz podlanczalem inne radio w golfiku i to drugie smiga ale to sie nawet nie zaplai:( bo jak by sie zapalilo to mam jakies napisy z tylu rdia moze kturas kombinacja to kod, probowalbym ale no nie dziala:(rysiektr pisze:sprawdziles to radio w innym aucie??bo nawet jesli jest kodowane to powinno Ci sie wyswietlic abys wpisal kod
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie wiem jak jest w Volkswagenie ale w oplu radio sie uruchamia i prosi o kod....i malo prawdopodobne aby on byl zapisany na obudowie....
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja miałem oryginalne radio w golfie Gamma i mimio to ze nie było kodu po podłączeniu kostek jeżeli radio jest sprawne powinien pokazać sie napis SAFE . kod kumpel mi odzyskał po numerze seryjnym z boku radia . żeby wbić kod musiałemk przytrzymać przyciski TP i TA razem przez kilka sekund aż pojawiły sie cyfry. pozniej ustawiam sie klawiszami od 1 - do 4 kod na wyswietlaczu i znowu TP i TA razem i było ok, no chyba że masz inn model radia
oryginalne radia w golfie maja jakoś poprzestawiane kabelki w kostce iso w porównaniu do radyjek firmowych
efekt jest taki że radio tylko jest podświetone ai nic poza tym
jedż do elektryka powinien pozamieniac kabelki bo ja do końca nie jaże co i jak i nie martw sie o koszt bo jak bedzie uczciwy to nie powinien przekroczy 5 zl z usługe jezeli to bedzie to!
proponuje sprawdzi w innym golfie i jak pojawi się po podłączeniu SAFE to znaczy ze to jest to
aha i jeszcze jedno jak wbijesz 2 razy zły kod to radio blokuje się na 0,5 albo 1 h al po upływie tego czasu znów mozna wbijac kod
a o kod to niestety do szpenia od tych spraw na pewno znajdziesz kogoś w najblizszej okolicy
efekt jest taki że radio tylko jest podświetone ai nic poza tym
jedż do elektryka powinien pozamieniac kabelki bo ja do końca nie jaże co i jak i nie martw sie o koszt bo jak bedzie uczciwy to nie powinien przekroczy 5 zl z usługe jezeli to bedzie to!
proponuje sprawdzi w innym golfie i jak pojawi się po podłączeniu SAFE to znaczy ze to jest to
aha i jeszcze jedno jak wbijesz 2 razy zły kod to radio blokuje się na 0,5 albo 1 h al po upływie tego czasu znów mozna wbijac kod
a o kod to niestety do szpenia od tych spraw na pewno znajdziesz kogoś w najblizszej okolicy
jesli chodzi o radia oryginalne VW a radia nie oryginalne to roznica polega na tym ze zamieniony jest +12 od podtrzymania z +12 po stacyjce, wystarczy zamienic w kostce ISO A pin 7 z 4 i juz bedzie ok w przypadku montarzy nie oryginalnego radia do oryginalnej instalacji VWpavlo007 pisze:Dzięki za informacje na pewno mi się przydadzą .
[ Dodano: 12 Lut 2007 22:05 ]
Pobawiłem się z tym radiem i zajęło mi to jakieś 5 minut.
ale taka zamiana nie ma wplywu na to czy radio sie wlaczy czy nie, radio w takiej i takiej konfiguracji musi sie wlaczyc.
elektryk za takie cos skasuje pare groszy, a zamiania pinow to jest kilka min roboty
zalezy od producenta radia nie wszystkie idzie po nr seryjnymSteryd126 pisze:kod kumpel mi odzyskał po numerze seryjnym z boku radia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Bizak