Jaki olej ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
jak było 7 st a było ostatnio to o 6 rano po 2 dniach stania odpalił od kopa.
wiec nie jest tak zle z przewodami itp bo jakos all oki chodzi.
Co do paska, to byłem u mechanika i powiedziął ze wszystko wygląda dobrze. Wiem, jak pierdyknie to silnik do bo sie tam wszystko pozdeża itp, w sumie koszt nieduży to moze zmienie:)
to nie olej, nie zmienia sie co 10 tyś:)
Co do paska, to byłem u mechanika i powiedziął ze wszystko wygląda dobrze. Wiem, jak pierdyknie to silnik do bo sie tam wszystko pozdeża itp, w sumie koszt nieduży to moze zmienie:)
Mk3 GTI 16V ABF
Chyba w mk2 to nie jest tak do konca, znajomy mechanik mowil mi ze to tzw. silnik bezkolizyjny, czyli jesli to prawda, to po zerwaniu paska nic sie nie stanie.igor002 pisze:jak było 7 st a było ostatnio to o 6 rano po 2 dniach stania odpalił od kopa.
- sq8bwh
- Ma gadane
Co Wy w tych syntetykach widzicie.... silniki stukają....biorą olej......cieknie.....drogi jak licho..... a leją ......Po co.... przeciesz i tak dłużej nie pojedździ silnik....a szybciej też napewno nie.... ale może się myle.... czekam na opinie innych. Ja jestem zwolennikiem dobrego minerala.. i już... Pozdrawiam
No własnie
Witam !
Ja wlasnie tez mam golfa III sciagniety z niemiec, nie wiedzialem jaki jest olej wlewany , wiec zmienilem go na Mobila połsyntetyk , no i zauwazylem ze bierze olej , jaka jest wina!nie widac zadnych wyciekow, jak go zapale z rana to troche stuka , tak jakby w zaworach coscik, no ale jak sie nagrzeje to juz przestaje, no i jeszcze nadodatek jak na drugim biegu chce troche depnac to czuc jak by sie mulil, no a co z tym olejem?nie widac zadnych spalin , ostatnio co widzialem z rana gdzies o 6 rano ale to bylo zimno i moze dla tego.
Prosil bym o porade, w sumie moj pierwszy samochod
P.S ma przejechane 200 tysiecy, z tego ja juz prawie 2 tysiace zrobilem , i juz jutro musze dolac drugi raz olej , pokazuje mi ponizej minimum.Oj zeby to nic groznego nie bylo.Czekam na wasze opinie!
Ja wlasnie tez mam golfa III sciagniety z niemiec, nie wiedzialem jaki jest olej wlewany , wiec zmienilem go na Mobila połsyntetyk , no i zauwazylem ze bierze olej , jaka jest wina!nie widac zadnych wyciekow, jak go zapale z rana to troche stuka , tak jakby w zaworach coscik, no ale jak sie nagrzeje to juz przestaje, no i jeszcze nadodatek jak na drugim biegu chce troche depnac to czuc jak by sie mulil, no a co z tym olejem?nie widac zadnych spalin , ostatnio co widzialem z rana gdzies o 6 rano ale to bylo zimno i moze dla tego.
Prosil bym o porade, w sumie moj pierwszy samochod
P.S ma przejechane 200 tysiecy, z tego ja juz prawie 2 tysiace zrobilem , i juz jutro musze dolac drugi raz olej , pokazuje mi ponizej minimum.Oj zeby to nic groznego nie bylo.Czekam na wasze opinie!