imobilajzer albo cos takiego prosze o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
imobilajzer albo cos takiego prosze o pomoc
panowie pisalem juz kilka dni temu na ten temat ale nic szczegolnego sie nie dowiedzialem mam taki problem że po przekreceniu kluczyka nie zapala mi kontrolek od ladowania temp. abs i poduchy problem niby zniknał ale czasami lubi wrocic i niwiem gdzie szukac przyczyny do tego od tamtej pory zdechł sygnalizator wlaczonych swiateł po otwarciu drzwi kierowcy i nie wylacza sie radio po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki powiedzcie gdzie szukac przyczyny ? powiem jeszcze ze kiedy dzialaja te kontrolki i włacza zaplon to po wyciagnieciu bezpiecznika nr 16 lampki nie gasna a chyba powinny pozdro czekam na odp
Najprawdopodobniej w kostce stacyjki. Po wyjeciu kluczyka powinien sie rozlaczac kontakt "S". Widac u Ciebie sie cos zawiesilogrybam pisze:od tamtej pory zdechł sygnalizator wlaczonych swiateł po otwarciu drzwi kierowcy i nie wylacza sie radio po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki powiedzcie gdzie szukac przyczyny ?
Moze gdzies sie ujaral kabelek od plusa po stacyjce (nie ma na nim bezpiecznika)
Nie wiem jaki ma kolor, po wyjsciu z kostki, ale do radia pochodzi czerwono-brazowy. Sprawdz czy jest na nim napiecie po wlozeniu kluczyka.
[ Dodano: Pią Sty 26, 2007 20:12 ]
[ Dodano: Pią Sty 26, 2007 20:12 ]
To wlasnie plus po stacyjce...grybam pisze:co to jest kontakt S
jeśli jak piszesz ze kostke wymieniłeś i masz to samo to zobacz czy bolec co przekręca kostke i wciska spręzynke kostki po włozeniu kluczyka jest sprawny , bo cudów nie ma , a jak piszesz ze po wyjęciu bezpiecznika F16 nadal sie świecą kontrolki , no to juz nie mam zielonego pojęcia , jakieś zwarcie ? ale nie ma za bardzo gdzie , jedyne co moze być to na tym układzie jest tylko alternator , kabel niebieski od D+ reglera i kontrolka ładowania , więc odepnij kabel niebieski od reglera i wtedy zobaczysz czy kontrolki zgasną po wyjęciu F16 Kolega inek01 napisał ze radio sie włącza ale nie wyłącza po wyjęciu kluczyka, to co robisz zeby go wyłaczyć ?
- Paweł Marek
- V.I.P.

Jakie to radio, fabryczne czy niefabryczne i ktoś musiał z kostkami kombinować. Może w kostkach radia lub w samym radio robi się zwarcie pomiędzy plusami. Czyli tym po włżeniu kluczyka a tym po przekręceniu kluczyka lub stałym. Licho wie jak tam jest podłączone.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
panowie zauwazylem dzis bo powtorzylo sie znowu
i tona rondzie zdechl i nie zapalil ale obora hehe no wiec zauwazylem ze jak przerece zaplon i sa wlaczone swiatla to nie swieca kontrolki zaplonu jak w moim problemie ale kiedy wylacze swiatla to kontrolki sie zapalaja hmm czy to cos nowego wniesie do sprawy?