Wstawilem licznik z TDI i nie dziala obrotomierz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wstawilem licznik z TDI i nie dziala obrotomierz
Witam, mam golfa III 1.9 TD z silnikiem AAZ rok 92 i licznik z pięknym dużym analogowym zegarem bardzo chciałem obrotomierz więc kupiłem na allegro licznik z golfa III TDI razem z obrotomierzem na srebrnych tarczach, jak zamontowałem licznik to wszystko OK, tylko ze obrotomierz po zapaleniu silnika z 0 obr/min poleciał aż na 7000 obr/min i tak został po zgaszeniu silnika spadło na 0 obr/min nie wiem co robić gdzie szukać PROSZE O POMOC.
Ostatnio zmieniony pt sty 26, 2007 23:18 przez divers81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
No tak sie popelnia bledy.. Uzywaj opcji SZUKAJ na przyszlosc to pozbedziesz sie innych "przypadkowych" klopotow.
Pozdro
Gitner
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
w diesel-u obrotomierz bierze impuls z alternatora,sprawdz sobie czy przy alternatorze masz podpiete 3 przewody
1.srednio gruby do akumulatora (przechodzi rownierz przez rozrusznik)
2.ciniutki od wzbudzenia alternatora (lampka kontrolna na liczniku)
3.cieniutki od obrotomierza
jesli nie bedziesz mial podpietego tego ostatniego obrotomierz nie bedzie chodzil
1.srednio gruby do akumulatora (przechodzi rownierz przez rozrusznik)
2.ciniutki od wzbudzenia alternatora (lampka kontrolna na liczniku)
3.cieniutki od obrotomierza
jesli nie bedziesz mial podpietego tego ostatniego obrotomierz nie bedzie chodzil