uszczeka pod głowicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uszczeka pod głowicą
Czy utrata mocy moze być skutkiem wydmuchania uszczelki z pod głowicy ?
Oo===w===oO
Moj wujek tak miał w audi 80. nagle straciał moc wyraźnie to sie odczuwało przy russzaniu z 2 biegu. Po wymianie uszczelki wszystko wrociło do normy. Sprawdz cisnienie spreżnia wtedy bedzie wszystko jasne. Co do uszczelki to bardzo czesto znika płyn chodzacy ale nie jest to raguła. Napisz jaki masz motor bo jesli na wtrysku to mozliwe ze siadł jakis czujnik np. temperatury i podaje złe info.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Re: uszczeka pod głowicą
oczywiście że może być to winą jeśli spora ilość płynu chłodniczego idziearab_den pisze:Czy utrata mocy moze być skutkiem wydmuchania uszczelki z pod głowicy ?
do komory spalania, doświadczyłem tego na własnej skórze zarówno
w dieslu jak i benzyniaku, ale musi dość ostro wpadać ten płyn do splania
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
samochód mam na gaźniku a stan płynu mam ok.Atomic10 pisze:Moj wujek tak miał w audi 80. nagle straciał moc wyraźnie to sie odczuwało przy russzaniu z 2 biegu. Po wymianie uszczelki wszystko wrociło do normy. Sprawdz cisnienie spreżnia wtedy bedzie wszystko jasne. Co do uszczelki to bardzo czesto znika płyn chodzacy ale nie jest to raguła. Napisz jaki masz motor bo jesli na wtrysku to mozliwe ze siadł jakis czujnik np. temperatury i podaje złe info. Pozdrawiam
[ Dodano: 25 Sty 2007 21:16 ]
stan płynu mam cały czas ten sam, nic mi nie opadł.RobertP pisze:oczywiście że może być to winą jeśli spora ilość płynu chłodniczego idzie
do komory spalania, doświadczyłem tego na własnej skórze zarówno
w dieslu jak i benzyniaku, ale musi dość ostro wpadać ten płyn do splania
Oo===w===oO
no to wykluczam uszczelkęarab_den pisze:stan płynu mam cały czas ten sam, nic mi nie opadł.
a jak objawia się ten spadek mocy jak Ty to wyczułeś
na razie nic nie wiemy dlaczego chciałbyś zmienić uszczlekę
i jak to jest u Ciebie z tą utrata mocy, musisz opisać dokładniej,
może przepływomierz już jest na wymarciu ..., ale to tak pochopnie
napisałem wiec na razie nie bierz do głowy
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
przedtem to zwijał asfalt przy ruszaniu z miejsca, i w trasie jak jechałem np 80km/h to przy wcisnięciu gazu przyspieszał i był zrywny a teraz musze go rozbujać zanim włącze piątke. Cały czas słysze jakby praca silnika była w ułamkach sekund przerywana, zakłucana.
myslałem ze to elektryka i wymieniłem palec, kopółke, kable i świece są wporzo. a pomyslałem o uszczelce bo mam wrazenie ze coś mi fuka przy głowicy ale to może byc przy wydechu, niewiem, nie moge zlokalizować
myslałem ze to elektryka i wymieniłem palec, kopółke, kable i świece są wporzo. a pomyslałem o uszczelce bo mam wrazenie ze coś mi fuka przy głowicy ale to może byc przy wydechu, niewiem, nie moge zlokalizować
Oo===w===oO
hmm a pali na wszystkie świece, przejrzyj przewody i każdą świecę czy idziearab_den pisze:przedtem to zwijał asfalt przy ruszaniu z miejsca, i w trasie jak jechałem np 80km/h to przy wcisnięciu gazu przyspieszał i był zrywny a teraz musze go rozbujać zanim włącze piątke. Cały czas słysze jakby praca silnika była w ułamkach sekund przerywana, zakłucana.
na nią iskra, kurcze z tego opisu wynika że na bank nie uszczelka ...
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Ja bym jeszcze zastanowił sie i sprawdził jak wyglada katalizator moze jest zapchany ?? Warto rozwazyc i ta kwestie jesli auto straciło moc równomiernie w całym zakresie obrotów silnika.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
równie może być i problem z lambdą zbiera i podaje inne sygnał i auto pracujeAtomic10 pisze:Ja bym jeszcze zastanowił sie i sprawdził jak wyglada katalizator moze jest zapchany ?? Warto rozwazyc i ta kwestie jesli auto straciło moc równomiernie w całym zakresie obrotów silnika.
w jakimś awaryjnym trybie, stąd też słaba moc,
arab_den kat jak najbardziej może też powodować takie cuda
Sharan - AFN
Sharan - AFN