Przy gwałtownym startowaniu słychac jakby pompe ABS??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przy gwałtownym startowaniu słychac jakby pompe ABS??
Witam wszystkich jestem nabyłem ostatnio golfa IV z silnikiem 1,8 GTI był delikatnie uszkodzony w zawieszeniu teraz gdy zaczołem nim sie poruszac i przy tej pogodzie jak dzis snieg i slisko ruszyłem gwałtowniej i dochodza z przedniego zawieszenia dziwne odgłosy podobne do uruchamiania sie pompy ABS jest tak zwany system ESP lecz ja takiego w nim nie posiadam , bynajmniej nic mi o tym nie wiadomo!! czy mógłby mi ktos pomóc bardzo prosze!!!!!!! Pozdrawiam i z gury dziękuje
Może to głupie pytanie, ale czy jesteś pewien, że nie mielisz opon na starcie, bo to może powodować takie dźwięki?
Do tego przy tej pogodzie może dojść nierówna powierzchnia, która w GTI odczujesz bardziej niż pozostałych modelach, bo zawiecha seryjnie jest sztywniejsza, jest też niższa, więc uważaj na miskę olejową.
ESP w standardzie nie było montowane w tym modelu, więc prawdopodobnie nie masz.
No i gratuluję zakupu, będziesz zadowolony!
Do tego przy tej pogodzie może dojść nierówna powierzchnia, która w GTI odczujesz bardziej niż pozostałych modelach, bo zawiecha seryjnie jest sztywniejsza, jest też niższa, więc uważaj na miskę olejową.
ESP w standardzie nie było montowane w tym modelu, więc prawdopodobnie nie masz.
No i gratuluję zakupu, będziesz zadowolony!
http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=20825
Dzięki za szybką odpowiedz ale odruznił bym mielenie opon od takiego mechanicznego odgłosu i jestem przekonany ze to własnie jakis system albo juz sam nie wiem!! słyszałem o takich systemach jak EBD czy EDS i moze to cos z tego albo poprostu klijent na zamówienie cos załozył bo to autko jest dosc dobrze wyposazone łącznie z sensorem deszczu czy spryskiwaczami swiateł troszeczke znam sie na samochodach ale tego nie moge rozszyfrowac moze ma ktos jeszcze jakis pomysł?? pozdrawiam wszyskich miłego dnia zycze!!