MK III Problem z zapaleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- DRIVER_TG
- Mały gagatek

- Kontakt:
MK III Problem z zapaleniem
Mam taki problem. Wracalem wczoraj do domu i auto mi zgaslo na skrzyzowaniu. Nie szlo go ponownie odpalic. Sprawdzalem iskre ale jej niestety nie ma. Dzisiaj rano sprawdzalem ponownie i iskry w dalszym ciagu brak. Co moze byc przyczyną? Modul? Cewka? Aparat? Dodam że jest to silnik 1.8 ABS
bodzio_j moje pytanie pytanko brzmi:bodzio_j pisze:własnie - moduł, cewka, aparat, czujnik hallaDRIVER_TG pisze: Co moze byc przyczyną? Modul? Cewka? Aparat?
czy silnik 1.8 ABS ma czujnik położenia wału ?
jesli tak to gdzie jest on umieszczony dokładnie? jeśli masz dostęp to proszę wskaż mi proszę
Ostatnio zmieniony czw sty 25, 2007 16:15 przez RobertP, łącznie zmieniany 2 razy.
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
ok, nie ma sprawy bo zastanowiłem się cz tym przypadku skąd cewka i hallbodzio_j pisze:RobertP, nie znalazłem w ETCE nic co mialoby taka nazwę.Sorry, nie pomogę, a nie chcę głupot pisać
dostaje informację kiedy ma być iskra u niego ....
DRIVER_TG cewkę łatwo sprawdzić choćby żarówką czy ma przejście
i swoim osobistym palcem czy kopie
hala sprawdzić też i na żarówkę i miernik uniwersalny, o diagnozie możesz poczytać
np.: TUTAJ
i
TUTAJ
i
TUTAJ
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN