tzn ze tez uturbiasz swoja jettke?koonrad pisze:Kamil- powiem Ci szczerze, że po woli napalam się na ten pomysł
od dziekana uslyszalem ze jakbym chcial zamontowac turbo do silnika przystosowanego do turbo to bylaby to wyprawa na ksiezyc, a to co ja robie to wyprawa na slonce. No i tym sposobem mam promotora. na poniedzialek mam mu przedstawic caly projekt z wstepnymi obliczeniami. Takze licze zazarciekoonrad pisze:trzymam kciuki za Ciebie bo "majster kamikadze" jesteś, a takim to sie wszystko udaje
[ Dodano: Nie Gru 17, 2006 13:54 ]
Dzieki sile nabywczej naszej pieknej waluty nabylem uszczelke pod glowice, jest to tradycyjna uszczelka, nie metalowa. Z obliczen ktore udalo mi sie wykocic wynika ze nic jej nie bedzie przy cisnieniach ktore chce uzyskac. A kupilem ja za cale 17,50 zl
[ Dodano: Nie Gru 24, 2006 14:51 ]
Korzystajac z okazji chcialem zyczyc Wszystkim przegladajacym ten temat Wszystkiego Najlepszego z okazji Swiat Bozego Narodzenia!!!!
Co do postepow w budowie to wczoraj otrzymalem uszczelke pod glowice wzmocniona z silnika 1,8 16V za bagatela 17 zl wiec chyba dobry interes Stara sie jak moge kompletowac wszystkie czesci, udalo mi sie za rownie niewielka kwote zdobyc zaplon elektroniczny z wtrysku KE-Jetronic z czujnikiem stuku, teraz staram sie zdobyc wtrysk, obstawiam DIGIJETA, na chwile obecna mam na oku kompa z silnika PF, reszte bede szukal Jak beda jakies nowe informacje to dam znac
[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 15:04 ]
Witam. Kilka pytan do znawcow tematu Wiec zaczne tak. Nie do konca kapuje, jesli dobrze zrozumialem to w digi 1 nie ma przeplywki a w digi 2 jest?
Wogole to nadmienie ze wtrysk potrzebyny mi jest do sterowania silnikiem 1,8 8V turbo wlasnej konstrukcji na bazie silnikow VW robinym na prace magisterska. Prosze o porade jaki typ wtrysku wybrac:
mam do wyboru w chwili obecnej 2 komputery sterujace:
- jeden jest z PF o oznaczeniu 030 906 021A i z napisem DIGIJET
- drugi pochodzi z silnika 2E i ma oznaczenie 037 906 022 FL
Ktory bedzie odpowiedniejszy i od jakich wtryskow pochodza?
Listwe juz mam z regulatorem cisnienia i kompletem zielonych wtryskow z silnika 2E
na chwile obecna mam tyle, prosze o pomoc i rade, na razie w tym temacie pozniej bedziemy myslec dalej