Spadek mocy, turbo?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
KAFEL
Ma gadane
Ma gadane

Spadek mocy, turbo?

Post autor: KAFEL » śr sty 24, 2007 04:14

Obrazek

[ Dodano: 24 Sty 2007 03:22 ]
cholera nie wiem jak tu sie poruszac :bajer: ogolnie chodzi o moja turbine tzn mam autko 150 konne z orginalnym VW chipem do tego silnika wiec okreslam na jakies 200 koni turbina zaczela mi siadac wiecie brala olej i kopcilo sie z tylu wiec oddalem ja do regeneracji kosztowalo mnie to 1500 zl z roczna gwarancja ale wydaje mi sie ze auto stracilo troszke mocy nie duzo ale ja moge to odczuc wiec teraz nie wiem czy uklad mam nie szczelny czy co moze ktos tez mial cos takiego po regeneracji?? dzieki za wszelka odp Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony śr sty 24, 2007 17:20 przez KAFEL, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » śr sty 24, 2007 10:26

skąd wiesz, że auto jest z oryginalnym chipem VW? byłeś na hamowni, sprawdzałeś moc auta? może masz zawalony dolot olejem który puszczało stare turbo? sprawdzałeś kompem czy auto ma jakieś błędy?

Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Re: turbo

Post autor: RobertP » śr sty 24, 2007 10:43

ładny samochodzik tylko czemu ma dwie różne rejestracje, tankujesz gratis i w długą ? :rotfl: ;-)
wracaj do Polski do Uysego on obada ten samochodzik jak trzeba !
możliwe że jest tak jak pisze ksionc ale nie koniecznie,
może już przepływka kwalifikuje się do wymiany :bigok:
jak Ty to odczuwasz, opisz bliżej ?
nie podejrzewam że odczuwasz 5-10KM spadku mocy przy tych jak piszesz 200KM

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
rob555
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: turbo

Post autor: rob555 » śr sty 24, 2007 15:04

KAFEL pisze: VW chipem do tego silnika wiec okreslam na jakies 200 koni turbina zaczela mi siadac wiecie brala olej i kopcilo sie z tylu wiec oddalem ja do regeneracji kosztowalo mnie to 1500 zl z roczna gwarancja ale wydaje mi sie ze auto stracilo troszke mocy nie duzo ale ja moge to odczuc wiec teraz nie wiem czy uklad mam nie szczelny czy co moze ktos tez mial cos takiego po regeneracji??

VW nie ma chipow do zadnego ze swoich silnikow !!
Chipy (boxy/programy) robia/pisza rozne firmy i jedne sa wgrywane w salonach po ukladzie a inne trzeba bokiem poza ASO zrobic. Generalnie koncern VW nie toleruje zmian elektronicznych stad wymysla coraz to nowe zabezpieczenia (patrz EDC16)
Jak wysrala Ci sie turbina to znaczy sie ze raczej masz dupnego softa i tyle (no chyba ze nie szanujesz suszarki)
Skoro moc spadla to pewnie grucha inaczej jest skrecona a na dodatek nie ma oleju w wezach ktory to tez "dopalal" silnik.
Jest szansa ze przezyje dzieki temu ta turbina tyle ile powinna.

Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)

http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”