Nie zapala kontrolek po przekreceniu kluczyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no niestety to nie kostka panowie dzis problem sie powtorzyl niestety dalej nie zadzialaly te kontrolki po przekrewceniu kluczyka i auto sztywne od kiedy to sie dzieje nie dziala mi sygnalizator od wl swiatel kiedy otwieram drzwi kierowcy i radio sie nie wylacza po wyciagnieciu kluczyka hmm aha kiedy zadziala i wyciagne bezpiecznik F16 to dalej sie swieca a chyba tak nie powinno byc pozdro czekam na odp
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/051 ... 18e67.html tu masz cały schemat popatrz bo juz nie wiem co moze byc , ale jeszcze podumamgrybam pisze:no niestety to nie kostka panowie dzis problem sie powtorzyl niestety dalej nie zadzialaly te kontrolki po przekrewceniu kluczyka i auto sztywne od kiedy to sie dzieje nie dziala mi sygnalizator od wl swiatel kiedy otwieram drzwi kierowcy i radio sie nie wylacza po wyciagnieciu kluczyka hmm aha kiedy zadziala i wyciagne bezpiecznik F16 to dalej sie swieca a chyba tak nie powinno byc pozdro czekam na odp
[ Dodano: 23 Sty 2007 19:59 ]
jak wymieniłeś kostke i dalej to samo to kabel czarny musi byc gdzieś przerwany między stacyjką a skrzynką bezpieczników albo kostka z tyłu skrzynki gdzieś sie wypieła
witam wszystkich mam dokladnie ten sam problem co kolega nieswieca mi sie kontrolki z zaplonu, rozrusznik kreci swiatla swieca itp mozna powiedziec ze cala elektryka dziala oprocz tego ze kierunkowskazy mi niechodza i tylne swiatla cofania nawet po przekreceniu zaplonu a na dodatek utknolem autem w nieczech i niemam jak wrocic, przyjechal nawet gosciu z ADAC i probowal kostke mostkowac itp ale nic nie dalo sie zrobic stwierdzil ze niedochodzi napiecie na kostke, eeeh
Mam ten sam problem (identyczny) tyle, że w Golfie III.
W moim przypadku przyczyną jest sterownik alarmu, który montowany jest fabrycznie w golfach. Fiksuje tam jeden przekaźnik. Nie wiem czy w dwójkach jest taki sterownik. A tak przy okazji jak wpiszesz w wyszukiwarce forum - sterownik and alarmu - to znajdziesz informacje na ten temat.
Pozdrawiam
W moim przypadku przyczyną jest sterownik alarmu, który montowany jest fabrycznie w golfach. Fiksuje tam jeden przekaźnik. Nie wiem czy w dwójkach jest taki sterownik. A tak przy okazji jak wpiszesz w wyszukiwarce forum - sterownik and alarmu - to znajdziesz informacje na ten temat.
Pozdrawiam
Ja również mam pododny problem - mam golfa III 1.9 td 1993r. z immo. Przy kluczyku mam baterię którą przykładam i dopiero wkłądam kluczyk do stacyjki. Jechałem w sobotę na hel. Po drodze zajechaliśmy w Rumi do Mc Donalda za potrzebą Odpaliłem auto, przejechałem 100-200 metrów i golfik stanął. Przekręcam kluczyk i żadna kontrolka się nie pali. Mam światła,radio gra, słychać że silnik się kręci ale auto nie odpala. Męczyłem się dość długo, nie mogłem znaleść mechanika,żaden nie chciał przyjechać (było po g. 20). Wkońcu zapaliły się kontrolki (immo załapał) i wróciłem do domu. Rano znów to samo - niechce odpalić i kontrolki się nie świecą. Znajomy rodzinki wyciągnął przekaźnik 99 ( 357 955 531) od wycieraczek i auto odpalało za każdym razem. Aż do dzisiaj - teraz znowu nie pali i brak świecących kontrolek. Czy to wina immo, elektryki? Może lepiej odłączyć immo?