jeszcze raz temperatura wody
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeszcze raz temperatura wody
juz poruszalem ten temat ale zglupialem inni mowia ze to termostat a inni ze czujnik,opisze to w skrocie silnik uruchamiam i czekam wskaznik tem.wody powolutku podnosi sie w tym samym czasie trzymam weze gorny i dolny po jakims czasie gorny waz staje sie cieply a dolny zimny po paru minutach dolny tez sie staje cieply, przy 90 stopni zalacza sie wentylator, lecz gdy ujade parenascie kilometrow to wskaznik spada prawie do zera i tak trzyma do momentu kiedy nie stane i silnik chodzi na postoju,wiec jest to termostat czy czujnik.jest to golf III benzyna 1,8.z gory dzieki za kazda porade.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie przerabiałem tego w Goferku ale... kiedyś miałem toyotke i identyczny obiaw okazało sie ze wskazówka temperatury w desce rozdzielczej była sterowana bimetalem i styk gdzie bimetal zwieral sie z masą się troche przypalił po wyczyszczeniu styku drobniutkim papierkiem wszystko wróciło do normy, ale w Goferkach moze byc inaczej...
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
Witam! Miałem dokaldnie tą samą sytuacje,na postaoju temperaturka wody zachowywała się normalnie tzn. po chwili wskazówka podnosiła się do 90 i załączał sie wentylator,jednak zaraz po ruszeniu nagle temp.wody spadala do zera i ani drgneła do momentu postoju....i co sie okazalo ze poprzedni uzytkownik wymontowal termostat i chyba zapomnial wstawic nowego..... czyli przejezdzilem jakies 3 miechy bez termostatu...po uzupelnieniu tego braku wszytstko dziala katologowo,temperatura trzyma dobrze i ogrzewanie wnetrza sie znacznie porawilo
wymienilem termostat i jest fajnie, nie wiem tylko dlaczego wsklaznik pokazuje caly czas ok 100 stopni moze i to normalne ale napewno jest lepiejmiś fazi pisze:wygląda na termostat ja na Twoim miejscu starym sposobem zasłoniłbym chłodnice jakąś tekturą i wtedy zobaczysz czy przy jeżdzie dalej tak Ci będzie spadała temperatura jak tak to termostat