Dostałem radyjko- czy warte zainteresowania???
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Dostałem radyjko- czy warte zainteresowania???
W gruncie rzeczy w autku mam seryjne radio do wersji Pink Floyd, głośniki fabryczne przód i tył- w kazdym z otowrów przeznaczonych na głosniczki. Jak dla mnie graja ok. Brat kupił sobie auto gdzie ma zintegrowane nagłośnienie i dał mi to radio Clarion DXZ 838RMP- czy to dobre radio??? Bo przyznam sie zę nie znam się na radiach W sumie jak sadzicie poprawi się jakośc dzwieku czy głosniki też musze wywalać na leprze , czy zostawić te co mam??? Może pytanie banalne ale w nagłosniniu auta nic nie grzebałem, jak fabryka wypiuściła tak jest.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja bym bez zastanowienia wkładał Clariona zamiast fabrycznego radia.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
- sworcjusz_kg
- "Rabbit is in my mind"
- Kontakt:
Chyba ze ci nie zalezy tym zeby lepiej gralo bo np sluchasz radia 10 dziennie i to cicho wiec zostaw to co masz fabryczne a Clariona sprzedaj (to dobra firma wiec nie powinienes miec problemow z nabywca). Jesli jednak zalezy ci na lepszym brzmieniu to montuj clariona i odkladaj kase na glosniki do przednich drzwi! Jesli chcesz bez wzmaka to takie glosniczki za jakies 300 pln zrobia o wiele lepsza robote niz fabryczny zestaw. Pozdrawiam
Koła dla auta są jak biust dla kobiety, gleba natomiast jest jak dekolt :D:D:D
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jesli nie jestes pewien czy jest lepiej to wsadz clariona i zobacz czy jest roznica i czy Ci to pasuje.radia VW sa na ISO i mysle ze ten CLARION tez wiec z podlaczeniem nie bedzie problemow.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Dzieki chłopaki,wsadziłem radyjsko pasuje , 15 kolorów wyświetlacza- nawet kolory do VW , no i ma MP3 teraz wiem co to znaczy dobra jakośc dzwieku Najwiekrzy problem było z upchaniem kabli bo te radio ma 8 wolnych koncówek na Czincze i jeszcze jakieś . Podoba mi się chyba załapałem o co tu chodzi. Może niedługo zainwestuję w głosniki. Ale jakie wchodzą w dzrzwi kierowcy???? jaki rozmiar i jakie pasują zęby pasowały fabryczne zaslepki. Bo zdjąłem te zaslepki byo głosniki jakieś markowe VW.
Nom jesli chodzi o mp3 a audio to mp3 jakosciowo wymieka;] ale jak sie przechodzi z kasety na mp3/audio to sie na bank widzi roznice:) wiem jak moj brat szalal jak z kasety przeszedl na mp3:D
Pozdrawiam
Chyba bedziesz te glosniki wsadzal w przednie drzwi a nie tylko po stronie kierowcy:) no nie?:)PinkFloyd pisze:Ale jakie wchodzą w dzrzwi kierowcy????
w mk3 to chyba 160mm albo 165 ale spytaj sie fachowców jest tu takich duzo na forum:)PinkFloyd pisze:jaki rozmiar i jakie pasują zęby pasowały fabryczne zaslepki. Bo zdjąłem te zaslepki byo głosniki jakieś markowe VW.
Pozdrawiam
Był mk2 potem mk3 potem mk2 teraz mk4 :D
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
do mk3 165mm w drzwi a w podszybie 10mm.alenajlepiej to wytlum drzwi wsadz dobre panele z MDF i glosniki a w slupki gwizdki to do zwrotnic i pod radio lub wzamaka.ewentualnie jeszcze mozesz dac suba do bagaznika
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
myslalem ze nie wiesz bo nowy jestes na forum...ale skoro wiesz to montuj audio.czekamy na foty i efekt koncowy