Wspomaganie.Jaki płyn dolać?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

niunioit
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wspomaganie.Jaki płyn dolać?

Post autor: niunioit » sob sty 20, 2007 23:45

Witam. :grin:
Mam problemik ze wspomaganiem.tzn taki malutki.jak skrecam np na parkingu w miejscu to mi piszczy troche cos we wspomaganiu.podejrzewam ze tzreba dolac plyny bo jest za malo,tak mikolega powiedzial.mozna ten plyn dolewc?jesli tak to jaki mam zalac?podobno sa jakies rozne kolory. :kac: mam zalac taki sam kolor?pozdrawiam! :bigok:

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » sob sty 20, 2007 23:52

niunioit pisze:to mi piszczy troche cos we wspomaganiu
Pewnie pasek
niunioit pisze: bo jest za malo
Sprawdzałeś na bagnecie - jest za mało? Jak jest zamało to trzeba szukać wycieku

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz sty 21, 2007 09:01

Adamtd pisze:Pewnie pasek
też tak myślę.
Adamtd pisze:Sprawdzałeś na bagnecie - jest za mało? Jak jest zamało to trzeba szukać wycieku
Do sprawdzania poziomu stanu płynu wspomagania w mk3 jest bagnet? A czy nie sprawdza się w zbiorniczku?

niunioit
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: niunioit » ndz sty 21, 2007 09:02

A mozna zalac taki plyn znalazlem na allegro do wspomagania (bo mam jednek za malo) z uszczelniaczem>Warto lac takie cos.Mam tez maly problemik z olejem ktory mi tez gdzies ucieka.przez dolna uszczelke troszke,ale zawsze ucieka i tez kupilem taki plyn ze sie dolewa do oleju i niby troche zatyka tam cos:).warto lac takie cos?Pozdrawiam! :bigok:

[ Dodano: 21 Sty 2007 08:03 ]
witam.bagnetu nie mam.chyba mam tylko odkrecany zbiorniczek,chyba ze jest w srodku ten bagnet.dzisiaj zobacze dokladnie.a ten pasek to samemu gu da rade wymienic?.pzodrawiam!

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz sty 21, 2007 09:05

niunioit pisze:A mozna zalac taki plyn znalazlem na allegro do wspomagania (bo mam jednek za malo) z uszczelniaczem>Warto lac takie cos.Mam tez maly problemik z olejem ktory mi tez gdzies ucieka.przez dolna uszczelke troszke,ale zawsze ucieka i tez kupilem taki plyn ze sie dolewa do oleju i niby troche zatyka tam cos:).warto lac takie cos?Pozdrawiam!
Płyn do wspomaganie musisz dolać taki jaki jest już w układzie. Jest to taki sam olej jak do skrzyń automatycznych. Są dwa kolory - zielony i czerwony, nie lej nic z allegro.

2- Nie dolewaj zadnych "wynalazków" . Zlikwiduj przecieki.

niunioit
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: niunioit » ndz sty 21, 2007 09:15

i dolac kolor jaki mam u siebie?wtedy mozna laczyc tak? :blush:

Awatar użytkownika
tomekzabrze
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomekzabrze » ndz sty 21, 2007 09:52

jak odkrecizkolor tam jest taki dziwny bagnecik :) przynajmnije u mnie...... ja mialem zielony i dolewaem zielonego....................... nie pomyl kolorpo najlejesz plyn o innej specyfikacji i sie moze przekladnia rozciec albo pompa pasc........ ostatnio znajomy tak zrobil i poszla w pi**** :)

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz sty 21, 2007 18:36

niunioit pisze:witam.bagnetu nie mam.chyba mam tylko odkrecany zbiorniczek,chyba ze jest w srodku ten bagnet
Tak, bagnet jest pod zakrętką

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”