otwieranie bagaznika ze środka???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
otwieranie bagaznika ze środka???
Mam takie pytanko. Mam załozony central na wszystkie 3 drzwi, przy czym bagażnik mam tak załozony ze klikam 2 razy pilotem i odskakuje. Jak mam zapalone auto to nie moge otworzyc bagaznika muszę je wyłączyć. Chciałem założyć w środku dodatkowy włącznik aby jak bedzie odpalone autko mógłbym go nacisnać i by sie otworzył. Słyaszałem ze z jakiegos auta grupy VW pasuje taki przełącznik do zaslepek w desce w MKIII. jak ktoś wie gdzie można taki dostać i jaki jest jego numer to dzięki bardzo. Chodzi mi o to zeby to wygladało jakbyseryjnie było założone 
msisz znaleść przewód zasilający z siłownika centralnego zamka (tego w bagażniku)
musi on wychodzić z alarmu przeciąć go i wstawić diodę za którą podepniesz przewód idący przez wyłącznik (dodatkowy do otwierania klapy- tylko taki inpulsowy bo jak będzie włącz- wyłącz to jak go zostawisz na włącz to spalisz siłownik) i do plusa- najlepiej stałęgo to będzie działał zawsze --chyba ze z alarmu wychodzi impuls masowy to robisz tak samo tylko zamiast do plusa to podłączasz do masy. Pozdrawiam
musi on wychodzić z alarmu przeciąć go i wstawić diodę za którą podepniesz przewód idący przez wyłącznik (dodatkowy do otwierania klapy- tylko taki inpulsowy bo jak będzie włącz- wyłącz to jak go zostawisz na włącz to spalisz siłownik) i do plusa- najlepiej stałęgo to będzie działał zawsze --chyba ze z alarmu wychodzi impuls masowy to robisz tak samo tylko zamiast do plusa to podłączasz do masy. Pozdrawiam