[MK III] Drżenie kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
[MK III] Drżenie kierownicy
Znowu mam problem ze swoim MK III. Szukałem chyba już wszędzie jakiejś porady ale bezowocnie. Może wy mi pomożecie.
Otóż w moim MK III 1.6 ze wspomaganiem strasznie drży kierownica, w zależności od prędkości jazdy, przy 60 km/h trzeba już bardzo uważać na nią. Po puszczeniu kierownicy samochód ściąga na prawą stronę. Mam również wrażenie że kierownica również stara się lekko przekręcać w prawą stronę, po czym wraca. Może wiecie co może być przyczyna bo ja jestem kompletnym laikiem.
Otóż w moim MK III 1.6 ze wspomaganiem strasznie drży kierownica, w zależności od prędkości jazdy, przy 60 km/h trzeba już bardzo uważać na nią. Po puszczeniu kierownicy samochód ściąga na prawą stronę. Mam również wrażenie że kierownica również stara się lekko przekręcać w prawą stronę, po czym wraca. Może wiecie co może być przyczyna bo ja jestem kompletnym laikiem.
-
- Nowicjusz
Re: Drżenie kierownicy - MK III
Od najprostszych spraw to: sprawdź ciśnienie w kołach, sprawdź wyważenie kółek jeżdżąc po naszych drogach najczęściej to jest przyczyna, jeżeli to będzie ok to zostaje spr zbieżności i elemntów zawieszenia
Rozumiem że wcześniej tego nie było??
Rozumiem że wcześniej tego nie było??
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
Mam go od miesiąca no i przejechałem nim niespełna 300 km. Na początku było idealnie, po puszczeniu kierownicy jechał jak po sznurku. Od kilku dni jest z tym taka lipa. Sprawdziłem przednie koła i nie wygląda na to żeby oderwał się ciężarek. Wyrównałem również ciśnienie w kołach no i jest to samo. Pojadę może jutro do sprawdzenia wyważenia, a jak to nie pomoże to do warsztatu, niech mi posprawdzają inne elementy.
Słuchaj wcale nie musiał ci spaść ciężarek mógł sie gdzieś guzek na oponie zrobić zwłaszcza w niewidocznym miejscu od wewnątrz, a mogła się również delikatnie felga podgiąć tak ze gołym okiem tego nie zobaczysz , w każdym razie wyważyć kół nie zaszkodzi a wręcz przeciwieLothar pisze:Mam go od miesiąca no i przejechałem nim niespełna 300 km. Na początku było idealnie, po puszczeniu kierownicy jechał jak po sznurku. Od kilku dni jest z tym taka lipa. Sprawdziłem przednie koła i nie wygląda na to żeby oderwał się ciężarek. Wyrównałem również ciśnienie w kołach no i jest to samo. Pojadę może jutro do sprawdzenia wyważenia, a jak to nie pomoże to do warsztatu, niech mi posprawdzają inne elementy.
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
- Sebos
- سثلاخخ
- Kontakt:
*#cenzura#* od tego konkretnego przypadku czasami wywazenie nie pomaga, a drgania spowodowane sa roznymi elementami w zawieszeniu, nawet tarcze (nie rowno starte) moga byc przyczyna tych drgan, polecam dowazenie kol na samochodzie, wtedy wywazany jest caly zespol, kolo, tarcze, polos itd co pozwala wyregulowac wywazenie "do samochodu"
------------------------------
pozdr
Sebos - سثلاخس
[b]I-sze OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE VWGOLF.PL !!![/b] działo sie, działo :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21501
--- VWGOLF SQUAD MAZOWSZE ---
www.vwgolf.waw.pl
pozdr
Sebos - سثلاخس
[b]I-sze OGÓLNOPOLSKIE SPOTKANIE VWGOLF.PL !!![/b] działo sie, działo :D http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=21501
--- VWGOLF SQUAD MAZOWSZE ---
www.vwgolf.waw.pl