Wymiana uszczelki pod głowicą, a jazda na gazie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

bartos1985
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wymiana uszczelki pod głowicą, a jazda na gazie

Post autor: bartos1985 » sob sty 20, 2007 19:53

Witam. Szykuje mi się wymiana uszczelki pod głowicą w moim Golfie. W związku z tym rozmawiałem dziś z mechanikiem, który powiedział, że po wymianie uszczelki przez ok 1000 km, nie będę mógł jeździć na gazie... Uzasadnił to tym, że gaz ma wyższą temp. spalania i przez to uszczelka moze się źle ułożyć i za chwile będzie znów do wymiany. Czy według Was ma racje, czy można jednak jeździć na LPG?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob sty 20, 2007 20:20

osobiście wymieniałem 2 x uszczelki pod gł w 2 róznych samochodach i nikt nie wracał z reklamacją ! :bigok: uważam ze jesli głowica bedzie splanowana delikatnie! i odpowiednim momentem dokręcona nie powinno byc zadnych problemów ! widzę ze twój mechanik jest sceptycznie nastawiony do instalek LPG

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » sob sty 20, 2007 20:51

Raczej mechanik nie ma racji chyba ze przyczyną uszkodzenia uszczelki jest źle wyregulowany gaz. A przez to że od początku po wymianie jeździł będziesz na gazie to może być problem ze znalezieniem póżniej usterki (czy przyczyna jest po stronie gazu czy samego silnika). Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”