Dlawienie silnika w MKIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dlawienie silnika w MKIII
Witam, mam nastepujacy problem w moim golfiku, czasami jak troche deszcz popada to cos niedobrego dzieje sie z silnikiem tzn chodzi tak jakby na "pół gwizdka" wogole nie ma mocy, spadaja mu obroty, jedyne co ratuje przed kontynuacja jazdy to naciskanie na pedal gazu i puszczanie i tak co chwile. Jesli ktos sie z tym spotkal to bardzo prosze o pomoc! Dodam ze silnik to 1.6 ABU aha noi na suchym silniku mi sie to jeszcze nie zdarzylo ale tez dopiero od niedawna mam tego golfa.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Też myślę , że generalnie na początek układ zapłonowy do sprawdzniaprezesso25 pisze:Na 99,9% przewody Wysokiego Napięcia do wymiany.
Można też sprawdzić cewkę, czy nie ma przebicia, kopułkę, czy nie ma mikropęknięć i palec.
Najlepiej sprawdzić to w nocy, czy na przewodach lub na wyjściu przewodu WN z cewki nie ma przebicia (będą przeskakiwały iskry).
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Po jednym dniu spokoju wczoraj znow troche popadalo i silniczek znow zaczal szalec wiec podnioslem maske i probowalem doszukac sie jakichs iskier tak jak mi to sugerowaliscie, niestety nic nie zauwazylem ale mysle ze rzeczywiscie moze to byc wina przewodow. W poniedzialek jade na warsztat wymienic amorki +sprezynki przednie to mechanik zdiagnozuje usterke mam nadzieje
Pozdrawiam i dzienks