Problem z obrotami silnika na gazie...MK3 2.0

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Problem z obrotami silnika na gazie...MK3 2.0

Post autor: MaciejW » sob sty 20, 2007 10:28

Witajcie
Panowie proszę was o pomoc,otóz od niedawno uzytkuje mk3 z silnikiem 2.0 z instalacją gazową BRC (3 miesieczną) .Problem pojawil sie niedawno i wystepuje czasami,chodzi mi o obroty silnika ,jade sobie spokojnie i przy np.zmianie biegu obroty samoczynnie wchodza na 3000-4000,jak go przekazuje to pomalu spadaja,ale pozniej jest to samo.na benzynie tak sie mi niedzieje wogóle...jestem zielony w tych sprawach prosze o pomoc
dzieki

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » sob sty 20, 2007 11:54

jesli na benzynie nie ma takiego objawu a instalka jest na gwarancji to nie pozostaje nic innego jak udac sie do gazowników. Przyczyna lezy w instalacji. Moze komputer sterujacy gazem sie sypie. Tak czy inaczej najpierw wycieczka do gazowników. Instalak na gwarancji wiec nie masz sie czego obawiac to szczególnie w ich interesie jest jej usunięcie.

PS wiecej informacji znajdzesz w dziale LPG i tam umieśc taki temat. (lub zostanie on przeniesiony)

Pozdrawiam

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]

MaciejW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: MaciejW » sob sty 20, 2007 13:55

Dzieki
Atomic10 pisze:jesli na benzynie nie ma takiego objawu a instalka jest na gwarancji to nie pozostaje nic innego jak udac sie do gazowników. Przyczyna lezy w instalacji. Moze komputer sterujacy gazem sie sypie. Tak czy inaczej najpierw wycieczka do gazowników. Instalak na gwarancji wiec nie masz sie czego obawiac to szczególnie w ich interesie jest jej usunięcie.

PS wiecej informacji znajdzesz w dziale LPG i tam umieśc taki temat. (lub zostanie on przeniesiony)

Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”