Spalanie Golf III - czemu tak roznica ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie Golf III - czemu tak roznica ??
Witam. Czy to normalne aby w Golfie III 1995, silnik (bodajze ABD) - 5biegowy, byla tak duza roznica w spalaniu pomiedzy trasa 5l/100km (jazda w miare spokojna, 100km/h) a jazda w miescie az 10l/100km ? Bede wdzieczny za opinie.
super ci pali czyli normalnie - to nie wieszPrzemo31 pisze:10l/100km ?
I dodam tylko jeszcze, że po mieście silnik nie ma szans osiągnąc temperatury jak są to krótkie trasy. I też uważam że masz wszystko OKdziejo pisze:
10l/100km ?
super ci pali czyli normalnie - to nie wiesz dlaczego ???? tak sie dzieje że po mieście wiecej pali ?????? no nie PRZEMO 31!!! wiadomo światła stajesz ruszasz stajesz ruszasz wiekrze obciązenie silnika i obroty równiez a w trasie masz jednostajna prędkosc obciążenie obroty silnika i sobie delikatnie pracu
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Dokładnie.. w ABD rozrzut jest mocny
jak jechałem z Łodzi - rekreacyjnie wyszło mi na trasie ok. 6, w mieście koło 7/8 mi wychodzi.. no chyba się wpakuję w godziny szczytu np. w Katosach.. wtedy ok 10 l natomiast jak wracałem z Poznania z prędkością "łorpową" to tak 9,5l/100km poszło w atmosferę
a później człowiek to wdycha.. aż mu się beret zsuwa 
jak jechałem z Łodzi - rekreacyjnie wyszło mi na trasie ok. 6, w mieście koło 7/8 mi wychodzi.. no chyba się wpakuję w godziny szczytu np. w Katosach.. wtedy ok 10 l natomiast jak wracałem z Poznania z prędkością "łorpową" to tak 9,5l/100km poszło w atmosferę
be quick or be dead..
- Forester
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
figlarnie reasumujac:Adamtd pisze:Krótka trasa to taka gdzie przewagą jest okres nagrzewania się silnika, nad okresem stabilnej temperaturyForester pisze:a krótkie trasy to ile km lub min.?
jesli mamy problemy z nagrzaniem silnika, to niezaleznie od ilosci pokonywanych km jezdzimy zawsze na krotkich trasach
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
Forester, no bez urazy - ale problem z niedogrzaniem silnika, a "krótka trasa" ma w sobie pewną drobną różnicę którą sam nazwałeś "problemem".Forester pisze:figlarnie reasumujac:
jesli mamy problemy z nagrzaniem silnika, to niezaleznie od ilosci pokonywanych km jezdzimy zawsze na krotkich trasach
Poruszanie się na krótkich trasach nie zawiera w sobie problemu z niedogrzaniem (nagrzewanie się silnika a jego niedobrzanie to jest pewna róznica).
Jesli nie czujesz intuicyjnie co to jest jazda na krótkich trasach to niestety nie ma na to normy - w przeciwieństwie do spalania w jeździe miejskiej - na to już jest norma
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....