Pomocy!!!Golfik mi sie dusi,trzesie silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
patencik87
- Nowicjusz

- Kontakt:
Pomocy!!!Golfik mi sie dusi,trzesie silnikiem
Witam!!przypuszczam ze juz byl ten temat,ale ja jeszcze na niego nie wpadlem w wersji ktora by mi wyjasnila i nakierowala na problemy w silniku i ich weliminowanie!!Juz przestaje zanudzac i opowiadam!!A wiec jest taki problem ze moj golf 3 1.4 AEX 96r rano po odpaleniu golfa i silniku zimnim wszystko jest ok po rozgrzaniu go na 90 stopni zaczyna wariowac tzn wskazowka obrotow przy zimnym jest na 1000/obr,a rozgrzanym schodzi na 900/800 i to sie dzieje na "luzie" ,przy ruszaniu ze swiatel np i po zmianie biegu i przycisnieciu gazu szarpie nim,nie ma mocy i czuc jak nim rwie jak by cos sie przytykalo ,a pozniej sie odtyka i po 5 sekundach przycisniecia pedalu gazu dopiero sie napedza!!dodaje ze filrt paliwa,powietrza,byl wymieniany!!W kabinie czuc jak silnikiem telepie na wszystkie strony i wyraznie wyglada to na dusznosci,czy ma wplyw na te problemy nieszczelna uszczelka pod pokrywa filtra powietrza prowadzaca do gornej czesci wtrysku mono??dodaje ze przez nie szczelna uszczelke wydobywa sie w sladowych ilosciach nito olej ni benzyna "maz"uszczelka jest cala w tym czyms!!ratujta!!Moim zdaniem to moze byc i pompa paliwa,ale nie jestem pewien!!
Na początek określ jaki to silnik piszesz, żę aex (wielopunkt) a piszesz o monowtrysku. Jeżeli masz mono to sprawdz sobie podstawkę (met.-gumową) pod wtryskiem, jeżeli to aex to sprawdz kuzy na aparacie zapłonowym, przewody wysokiego napięcia, świece, czujnik temperatury i zanieczyszczenie przepustnicy. Pozdrawiam