Prąd na lampach???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Prąd na lampach???

Post autor: PinkFloyd » czw sty 18, 2007 22:55

U mnie w aucie nie mam przekażników i lampy świecabardzo dobrze-H4. Regulator napięciadaje 14,9V i jest ok. Podłączam czujnik do lamp a tam mi wychodzi 14,6V :grin: Zawsze się zastanawiałem dlaczego inni piszą zę lampy im słabo świecą, u mnie w nocy widzę jakbym jechał ojca Audi A6 na żarówach H7 po prostu super- tak zawsze było, mam zwykłe żarówy Osram. Czy jest sens kupować Philipsa +50% teraz przy tym napięciu i czy się nie przepalą. Te co mam juz mam 1,5 roku. Jak myślicie skąd tam tyle napięcia jak nie mam przekażników???? i skąd u niektórych takie spadki napięcia na lampach??? Może Golfy po 95r mają lepiej zaplanowana instalację???

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pt sty 19, 2007 11:52

a moze golfy po 94 maja instalacje na przekaźnikach?? tego nie wiem...A nawet jeloi nie no to w czym problem? Trzeba sie tylko cieszyc ze masz instalacje jeszcze w dobrym stanie i nie musisz montowac przekaźników...
PS pewnie sie chciales tylko pochwalic :bajer:
pozdrawiam

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt sty 19, 2007 18:33

w golfach po 94 nie ma przekazników ja mam 97 i tak samo nie było , dopiero dorabiałem

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » pt sty 19, 2007 18:37

Chodzi o to, że kolega ma 94r. i ma mniej i zastanawiałem się czemu ???? Myslałem że jest jakieś sensowne wytłumaczenie na to :hmm:

el Kopyto
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: el Kopyto » pt sty 19, 2007 19:19

To wszystko jest kwestją czystości włączników, złączek i dobrego połączenia kabla z wtyczkami. Cześto jest tak że kable do końcówek są tylko zaciskane, a ja swoje wszystkie lutuje i dało to taki efekt że kiedy jeszcze miałem mk2 z 85 roku i miałem polutowane końcówki też nie miałem przekaźników i świeciło tak samo jak kolegi mk2 z przekaźnikami. Wszystko kwestja czystości połąceń i czystości lustra i szkła w reflektorze

pozdrowienia el Kopyto

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pt sty 19, 2007 19:24

PinkFloyd pisze:zastanawiałem się czemu ???? Myslałem że jest jakieś sensowne wytłumaczenie na to
no oczywiscie , twoj kolega ma po porstu starszego golfa...za 2-3 lata i Ty bedziesz mial tyle co on....troszke soli posypią drogowcy i zobaczysz :bajer: ciesz sie ze masz dobrze teraz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”