[mk4] gdzie kontrolka "check engine"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] gdzie kontrolka "check engine"
Mam zamiar kupić kupić golfa IV 1,9 tdi 110km, mam już nawet coś na oku lecz ma już przejechane prawie 180kkm (przez 6 lat). Czy to aby nie dużo? A i w którym dokładnie miejscu powinna się świecić kontrolka check engine i jak ona wygląda, szukałem jakichś zdjęć ale nie znalazłem.
ku_bi: proszę czytać regulamin i odpowiednio formułować temat!
ku_bi: proszę czytać regulamin i odpowiednio formułować temat!
wg mnie na te auto z tym silnikiem 180 tys to nie dużo, 30 tys rocznie. No zalezy tylko jaka cena i stan. Bo auta są różne (czytaj właściciele), najlepiej wziąść go na przeglad przed zakupem, pod kompa podłączyć i wtedy dużo się dowiesz. Jesli Ci na tym aucie zależy to koszt przegladu nie bedzie znowu aż taki wielki w stosunku do ceny auta lub ewentualnych napraw.
Pozdrawiam
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
Unicron
GG: 51 39 714
Unicron@go2.pl
A to już wymaga indywidualnej oceny. Jesli pojedziesz do sensownej firmy na wirusa, zrobią Ci wpierw diagnozę auta, pomiary na hamowni a na końcu podniosą moc adekwatnie do możliwości/stanu tech. auta.
W przypadku zmiany softu nalezy, oprócz silnika wziąć pod uwagę równiez przeniesienie napędu - sprzęgło, przeguby, skrzynia no i hamulce.
W przypadku zmiany softu nalezy, oprócz silnika wziąć pod uwagę równiez przeniesienie napędu - sprzęgło, przeguby, skrzynia no i hamulce.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Ja w zeszły tygodniu dowiadywałem się czy mójego goferka mozna jeszcze podkręcić troche, to koleś mi powiedział ze przy przebiegu 230tys spokojnie mozna z chipować i bedzie to jeździło i jeździło, ja mysle ze mk4 przy przebiegu 180tys. spokojnie mozna go chipować, mój kolega ze 100 KM zrobił 140KM w mk4, i teraz to dopiero śmiga

Re: [mk4] Kupić?
Jeżeli pewny przebieg nie kręcony to śmiało można kupować o ile auto nie miało jakichś nie miłych przejść , napewno będziesz z auta zadowolony