Pilne - pokrętło włączenia świateł
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pilne - pokrętło włączenia świateł
Mam pilną prośbę - chcę wymienić żarówke przy regulatorze jasności oświetlenia tablicy rozdzielczej. Wyciągnąłem całą tą skrzynke gdzie jest to pokrętło wraz z pokrętłem włączenia świateł oraz regulacji reflektorów. chciałem wysunąć wnętrze, ale porętło włączania świateł jest zbyt duże i nie można tego wysunąć. Jak ściągnąć samo pokrętło? Lub ewentualnie jak to całe rozłożyć? Z góry dzięki
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:

strzałka zaznaczylem miejsce w którym znajduje się żarówka od podświetlenia
żeby ją wyjąć trzeba lekko przekręcić w lewo o 90stopni
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
Niestety samo wyjęcie żarówki nie wystarczy - koleś od którego kupiłem golfa zrobił tandetne niebieskie oświetlenie (tandetne w sensie nieprofesjonalne) i aby cokolwiek zmienić musze rozebrać ten wyłącznik świateł, a aby go rozebrać musze zdjąć pokrętło włączające światła. Pod tym podanym linkiem również nie ma opisane jak zdjąć samo pokrętło 
Hym ja nie zdejmowałem pokretła jak robierałem to ustrojstwo tylko tam sa takei zatrzaski i zdejmujesz tj wyciagasz cały plastik i dostajesz sie do bebechów. Pokretło ustawiasz w pozycji włączone swiatła przeciw mgłowe czyli przekrecone i wyciagniete. Później bierzesz płasku srubokret i najlepiej w 2 osoby podwazasz zatrzaski i wyciagasz całe ustrojstwo
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No jakoś wreszcie udało mi się to wyjąć. Dzięki wszystkim za pomoc. Niestety pojawił się kolejny problem (a raczej problemy) - dwie żarówki nie świecą, bo są wyłamane styki na płytce, natomiast zamiast żarówki oświetlającej te wszystkie oznaczenia w środku jest włożona tandetna i słaba niebieska dioda, a na domiar złego brakuje tam tego przezroczystego plastiku, który przenosi światło. Może ktoś z Was ma ten wyłącznik na zbyciu i może sprzedać? Pozdrawiam