1. Jak otworzyć klape - tył! 2. Problem z licznikiem - reset

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukasz22i
Nowicjusz
Nowicjusz

1. Jak otworzyć klape - tył! 2. Problem z licznikiem - reset

Post autor: lukasz22i » pt sty 19, 2007 00:28

Witam, przywiozlem sobie Golfika III z Niemiec, poprzedni właściciel usunął z klapy listwe z zamkiem a ja mam problem bo nie mogę sie dostac do bagażnika(nie wiem jak on go otwierał ale przejżałem całe auto i nie ma zadnego przycisku w środku do otwierania), moje pytanie dotyczy awaryjnego otwierania klapy, kanapa z tyłu jest składana, można sie dostać do bagażnika od środka, tylko jak otworzyć tą nieszczęśną klapę?! :goof:

Druga sprawa która wyszła na jaw, zauważyłem że po każdorazowym zgaszeniu auta resetuje mi się godzina na zegarze oraz przebieg dzienny...jest to dosc irytujące ponieważ podczas wyjazdu w trasę nie mogę spokojnie obserwować przejechanych km bo po zatrzymaniu się na kawke kasuja mi się one do 0 :foch: (zegarek podobnie), co może być tego przyczyną? Zaznaczam ze poprzedni właściciel(niemiec) zmienił podświetlenie zegarów na niebieskie, być może on coś odłączył i teraz zegar nie trzyma pamięci!

pozdrawiam i dziekuje a pomoc
Ostatnio zmieniony pt sty 19, 2007 09:48 przez lukasz22i, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SToRM
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: SToRM » pt sty 19, 2007 00:59

Mozna..
Ta tak duza zaslepa na tylniej scianie klapy jets na zatrzaskach i jednej srubce. Wystarczy podwazyc ja srubokretem, zeby kilka zaczepow puscilo - odchylasz , wkladasz tam lape i ciagniesz za ciegno..
Jezeli poprzedni wlasciciel wywalil tez wycieraczke, to sprobuj manetke popchnac tak, jakbys wlasnie wlaczal tylna wycieraczke. Gro osob podlacza tak otwieranie klapy..

lukasz22i
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lukasz22i » pt sty 19, 2007 09:33

SToRM pisze:Mozna..
Ta tak duza zaslepa na tylniej scianie klapy jets na zatrzaskach i jednej srubce. Wystarczy podwazyc ja srubokretem, zeby kilka zaczepow puscilo - odchylasz , wkladasz tam lape i ciagniesz za ciegno..
Jezeli poprzedni wlasciciel wywalil tez wycieraczke, to sprobuj manetke popchnac tak, jakbys wlasnie wlaczal tylna wycieraczke. Gro osob podlacza tak otwieranie klapy..

Ok wielkie dzięki, dzisiaj poszarpie sie z tym plastikiem i spróbuje otworzyć tą klapę, wycieraczki też nie mam, jest tylko mała dziura na rejestrację i tyle:)..będe musiał zakupić siłownik centralnego i zamontować otwieranie od środka, chyba że okaże sie ze w klapie jest siłownik zamontowany!

[ Dodano: 20 Sty 2007 09:51 ]
UP :hmm:

Wie ktoś jaka może być przyczyna resetowania się ustawień licznika po zgaszeniu auta?(zauważyłem że komputer tez nie działa, funkcje po przycisnieciu przycisku na dźwigni wycieraczek nie zmieniają się) :foch:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”