brak reakcji rozrusznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
brak reakcji rozrusznika
gdy przekrecam kluczyk w stacyjce nic sie nie dzieje brak reakcji rozrusznika kontrolki sie pala nowy akumulator. Auto pali z puchu idealnie a gdy chodzi i przekrece kluczyk w pozycje rozruchu rozrusznik sie odzywa wiec co moze byc przyczyna pomocy??
-
- Mały gagatek
gdy juz go sobie pchne i mi odpali bez problemu. moge przekrecic kluczyk do konca i wtedy slychac zgrzyt , jeszcze gdy prubuje odpalic normalnie czasami slychac takie delikatne pukniecie ale nie jestem w stanie zlokalizowac gdzie to dokladnie jest
Ostatnio zmieniony śr sty 17, 2007 23:59 przez zelek 1987, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
z kostą jest tak , że raz działa a raz nie....zelek 1987 pisze: to nie bylo by takrze reakcji po odpaleniu
To by było warto zlokalizować - tzn potwierdzić , że pochodzi od rozrusznika - jeśli tak to kostka odpadazelek 1987 pisze:slychac takie delikatne pukniecie
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
a żeby z kolei potwierdzić że to kostka w stacyjce to trzebaAdamtd pisze:To by było warto zlokalizować - tzn potwierdzić , że pochodzi od rozrusznika - jeśli tak to kostka odpada
zdjąć plastikową obudowę kolumny dostać sie do kabli które przychodzą
do stacyjki i normalnie po złodziejsku zwierać stosowne kable posłuchać
i zobaczyć czy rozrusznik zagada,
kolorów kabli które nalezy zewrzeć nie podam w tej chwili musiałbym
odkręcać u siebie ale pewnie są tutaj tacy co znają które to kable zewrzeć należy
a jak nie to próbowac/zwierać jakimś dodatkowym kablem samemu
bez obawy nic sie nie uszkodzi
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
jezeli odpalisz z popychu i pozniej na luzie sprobujesz przekreczyc dalej kluczyk to powinno sie dac, ale drugi raz juz nie. Przynajmniej u mnie w mk2 tak jest.rooboo pisze:nie wiem jakim cudem udaje ci sie przekrecic stacyjke w pozycję start przy odpalonym silniku.... u mnie bynajmniej trzeba wyłączyć zapłon zeby ponownie zastartować.
zelek 1987, Wlasnie mam identyczny problem. Jezdil i dzisiaj jak chcialem wyjechac z garazu niestety nic nie kreci. nawet zadnego zgrzytu nie slychac :/
Czy to moze byc wina kostki? I jak mozna to samemu sprawdzic?
[img]http://img145.imageshack.us/img145/7367/vwgolfplusercu4.jpg[/img]
Pewnie nie tej odpowiedzi oczekiwałeś ale prawda jest taka, że trzeba wymienić wszystko co jest padnięte, a bez wymontowania i ewentualnego rozebrania rozrusznika odpowiedzi nie uzyskasz.raf1al pisze:Co trzeba w rozruszniku naprawic(wymienic ) pomijajac kostke w stacyjce jak nie kreci!??
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli napewno szczotki ten buzer zawny automatem! tulejki? ale jak sprawdzic stojan i wirnik!??Adamtd pisze:Pewnie nie tej odpowiedzi oczekiwałeś ale prawda jest taka, że trzeba wymienić wszystko co jest padnięte, a bez wymontowania i ewentualnego rozebrania rozrusznika odpowiedzi nie uzyskasz.raf1al pisze:Co trzeba w rozruszniku naprawic(wymienic ) pomijajac kostke w stacyjce jak nie kreci!??
miś fazi Ci napisał jak sprawdzić rozrusznikDanielo85 pisze:Czy to moze byc wina kostki? I jak mozna to samemu sprawdzic?
a ja parę postów wyżej napisałem żeby sprawdzić stacyjkę to musisz najlepiej ją pominąć
czyli po chamsku zewrzeć kabelkiem na chwilę odpowiednie kable wpięte w kostkę od tyłu
chyba już łapiesz o co chodzi ....
bez przyrządu prawie nie sprawdzisz, a na żarówkę to nie jest sprawdzanieraf1al pisze:czyli napewno szczotki ten buzer zawny automatem! tulejki? ale jak sprawdzic stojan i wirnik!??
bo i o takim czymś słyszałem, stojan i sam wirnik powinien być raczej OK
co najwyżej to w wirniku komutator już może być zjechany i ostro popękany
a wtedy szczotki mają problem ....
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN