jak jest możliwość połończenia to jaka?jaki wybrać interfejs do MK3 1.8 AAM 92r
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jaki wybrać interfejs do MK3 1.8 AAM 92r
nie wiem jaki wybrać interfejs do golfika MK3 1.8 z silnikiem AAM z92roku ponieważ są tam dwie wtyczki osobno,kiedyś miałem golfa 3 1.9 diesel i miał takie same wtyczki i kolega mówił że nie da rady sie podnie podłączyć,ale przecież do czegoś one muszą służyć
jak jest możliwość połończenia to jaka?
jak jest możliwość połończenia to jaka?
Ostatnio zmieniony śr sty 17, 2007 22:50 przez weed1982, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat diagnostyki silnika 1.8 AAM przewijał już się na forum.W niektórych przypadkach po podłączeniu intefejsu nie można było odczytać niektórych funkcji jak np: parametrów rzeczywistych.Jest to spowodowane tym ,ze niektóre sterowniki umożliwiają diagnostykę za pomocą kodów błyskowych.Jjeżeli jest to Bosch Monomotronic MA 1.2/1.2.1 to diagnostyka jest na podstawie kodów błyskowych, natomiast jeżeli jest to Bosch Monomotronic 1.2.2/1.2.3/1.3 to można używać fejsa.W twoim przypadku jest gniazdo OBD1 i tam są także dwie linie komunikacyjne K i L tak wiec podpiąć się da.
Pozdarwiam
Pozdarwiam
-
Kosior
- Mały gagatek

- Kontakt:
Posiadam takie samo autko i zakupiłem interfejs viaken :
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=28
Do twojego autka musi być z dwoma liniami : K i L . Niestety w naszych autkach nie da sie sprawdzić parametrów aktualnych silnika typu: Temperatura, obroty. Można tylko odczytać kody błędów i je skasować. Nie ma znaczenia jakie jest złącze(znajomy ma tez OBD 1 i owe parametry może odczytac, tylko że autko jest z 93 r ) no chyba że masz inny sterownik.
Pozdrawiam
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=28
Do twojego autka musi być z dwoma liniami : K i L . Niestety w naszych autkach nie da sie sprawdzić parametrów aktualnych silnika typu: Temperatura, obroty. Można tylko odczytać kody błędów i je skasować. Nie ma znaczenia jakie jest złącze(znajomy ma tez OBD 1 i owe parametry może odczytac, tylko że autko jest z 93 r ) no chyba że masz inny sterownik.
Pozdrawiam