Witam
szukam jakichs dobrych amortyzatorow do mk3 GT, jakie polecacie na nasze polskie drogi, zeby nie byly zatwarde? Prosze o podanie dobrych sprawdzonych marek zeby troszke na naszych drogach wytrzymaly i chociaz przyblizony koszt kompletu (4 szt)
ku_bi: proszę pisać w temacie jakiego auta dotyczy problem - w nawiasach kwadratowych!
[mk3] Amortyzotory
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ignac ma racje:)
a co do kompletu .. to dobre sa bilstein i sachs, a bardziej przyjazne dla portfela to KaYaBa (kpl olejowych ok 450pln) . Olejowe są bardziej "miękkie" a gazowo-olejowe trzymają sztywniej autko odpowiednie przy obnizonej zawieszce.
Ja musiałem wstawić na tył monroe gazowe zamiast sachs ale chodzilo o koszty........
a co do kompletu .. to dobre sa bilstein i sachs, a bardziej przyjazne dla portfela to KaYaBa (kpl olejowych ok 450pln) . Olejowe są bardziej "miękkie" a gazowo-olejowe trzymają sztywniej autko odpowiednie przy obnizonej zawieszce.
Ja musiałem wstawić na tył monroe gazowe zamiast sachs ale chodzilo o koszty........
Golf 3 1.8 syncro było
Golf 3 1,9TDI był
Volvo V50 2,0D obecnie
Golf 3 1,9TDI był
Volvo V50 2,0D obecnie
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Na przód proponuje nk po 160 zł za sztuke nówki oczywiście nawet na szerokich oponach o profilu 40mm są mięciutkie i dobrze trzymają i wybierają nierówności. Na tył magnetik marelli po 80 zł na sztuke to samo co z przodem. NK niemieckie Magnetyki włoskie. Acha i żadne monroły najgorsze kupa pod słońce szybko się zużywają i są awaryjne.
TUTENHAMON