Problemy z odpaleniem na LPG

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Problemy z odpaleniem na LPG

Post autor: arab_den » wt sty 16, 2007 09:02

Panowie, niechce mi golf rano apalić na LPG, nigdy nie przełanczałem do odpalenia na benzyne, bo wszystko było OK, zawsze ładnie obracał nawet jak było -30, od trzech dni mam kłopoty, musze przełanczac na benzyne. Moze to nie jest dziwne dla większości aut z lpg bo tak się zazwyczaj odpala (na benzynie) ja zawsze paliłem na gazie i teraz niechce załapać. Panowie poradzcie coś, moze trzeba coś przeczyścić czy przedmuchać, niewiem.

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt sty 16, 2007 09:26

twój błąd ze nie paliłes go na benzynie reduktor (menbramy ) szybciej tracą zywot
http://www.automotoserwis.com.pl/artyk/ ... /artyk.htm

[ Dodano: Wto Sty 16, 2007 08:33 ]
rozkręcić i przeczyścić cały reduktor (wszystkie dysze) najlepiej acetonem

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » wt sty 16, 2007 10:37

tak tylko ze kiedyś pytałem gościa od instalacji to powiedział mi ze jak niema poniżej -5 to śmiało można palić na gazie. Przypadkowo zatankowałem ostatnio w niepewniej stacji, moze gaz był ciulowy i trzeba wyczyścić ten filtr przed reduktorem? tylko niewiem zabardzo jak to wygląda, moze ktoś mnie nakieruje?

[ Dodano: 16 Sty 2007 10:08 ]
dziejo pisze: rozkręcić i przeczyścić cały reduktor (wszystkie dysze) najlepiej acetonem
Dam rade to sam zrobić? nie musze jechać gdzieś na jakąś fachowa stację?

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » wt sty 16, 2007 12:04

arab_den pisze:tak tylko ze kiedyś pytałem gościa od instalacji to powiedział mi ze jak niema poniżej -5 to śmiało można palić na gazie
to zle ci powiedzial! zawsze powinno sie odpalac na benzynie nawet latem ! chcesz szybko wykonczyc insytalacje to odpalaj na gazie....

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » wt sty 16, 2007 12:14

dziejo pisze: rozkręcić i przeczyścić cały reduktor (wszystkie dysze) najlepiej acetonem
Dam rade to sam zrobić? nie musze jechać gdzieś na jakąś fachowa stację? może jakieś wskaówki lub fotka ? [-o<

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
homsky
VW Baron
VW Baron

Post autor: homsky » wt sty 16, 2007 12:43

arab_den pisze:kiedyś pytałem gościa od instalacji to powiedział mi ze jak niema poniżej -5 to śmiało można palić na gazie
Pewnie ,że tak powiedział bo za rok-dwa przyjedziesz do niego na wymiane parownika

[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]

arab_den
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arab_den » wt sty 16, 2007 12:52

No ok, teraz wygląda to tak pale na benzynie po chwili jak się nagrzeje przełanczam na gaz i wszystko chodzi cudownie, wiec mam jeszcze coś grzebac lub czyścić ? czy zostawic tak jak jest?
Pozdro

Oo===w===oO

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » wt sty 16, 2007 13:41

arab_den pisze:eszcze coś grzebac lub czyścić ? czy zostawic tak jak jest?
nic nie ruszaj nie grzebaj !!!!!!!!!! a czyszczenie reduktora mozna wykonac samemu narazie sppoko u ciebie pal na benie i

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”