Opadniecie drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Opadniecie drzwi
Witam
jak wiadomo sa silne wiatry. Stanelem i kumpel wysiadal wyrwalo mu drzwi z reki. Opadly nie dalo sie ich zamknac co moz byc tego przyczyna ze opadly?? troszke je navciagnelem i sa zamkniete ale dalej jes jeszcze jakis 1cm opadniete ??? CZy golf ma regulacje zawiasow??
jak wiadomo sa silne wiatry. Stanelem i kumpel wysiadal wyrwalo mu drzwi z reki. Opadly nie dalo sie ich zamknac co moz byc tego przyczyna ze opadly?? troszke je navciagnelem i sa zamkniete ale dalej jes jeszcze jakis 1cm opadniete ??? CZy golf ma regulacje zawiasow??
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
To ja pewnie Was zaskocze.drill pisze:To na pewno trwalsza metoda niz podnoszenie drzwi recznie.
Mam jeszcze lepsza metode.
Sruby na torxy to nie jest regulacja drzwi
Dzisiaj odwiedzilem kolege blacharza z z pytaniem o rade, bo mnie tez drzwi prawe opadly...
Do operacji jest potrzebany klucz nasadowy 6mm z przedluzka.
Przy zawiasie jest taki czarny plastykowy kapturek, ktory trzeba zdjac.
Ukaze nam sie szesciokatny leb sruby.
Teraz najlepiej jak druga osoba podniesie drzwi mocno do gory, a my mocno dokrecamy srube.
Tak samo z drugim zawiasem...
Ja bylem zdziwiony
Drzwi w gorze i zero luzow !!!
Po tej operacji moze byc potrzebana regulacja tego rygla na slupku, czy jak to tam sie zwie... - Torx T40
U mnie naprawde pomoglo, czemu u Was ma byc inaczej.
Powinno sie zaczynać właśnie od tej regulacji tylko ona nie zawsze pomaga zwłaszcza w 3drzwiówkach nic nie daje bo tam sa zazwyczaj powyrabiane swożnie w tych zawiasach więc w niektórych przypadkach to jest poprawa, ale chwilowa.inek01 pisze:Dzisiaj odwiedzilem kolege blacharza z z pytaniem o rade, bo mnie tez drzwi prawe opadly...
Do operacji jest potrzebany klucz nasadowy 6mm z przedluzka.
Przy zawiasie jest taki czarny plastykowy kapturek, ktory trzeba zdjac.
Ukaze nam sie szesciokatny leb sruby.
Teraz najlepiej jak druga osoba podniesie drzwi mocno do gory, a my mocno dokrecamy srube.
Tak samo z drugim zawiasem...
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
ja tez mam 3drzwi i właśnie robilem tak jak Ty mówisz, ale po jakimś czasie znowu opadały nawet ktoś mi mówił że mam do wymiany te zawiasy, ale podłożyłem po podkłądce i teraz sie otwieraja jak ta lala
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
3 dzwiowe tak mają zawiasy duży ciężar musza utrzymac i opadaja Jak mi opadły to pod podnośnik samochody łape od podnosnika za dzwi i podnosnik delikatnie powoli do góry i dzwi do góry podniesc I do dzis chodza od pół roku jak trzeba
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
kierowcy to juz po tygodniu, ale u ciebie moze bedzie ok bo ja mam wychlastane te zawiasy tzn juz mam ok:D w sumie to założyć tą podkładke to jest 10 min bo robiłem sam, a jak w dwie osoby to chwila moment. Tylko kwestai dobrego klucza, bo dojscie tam to jest mizerne...
[ Dodano: 17 Sty 2007 20:11 ]
hehe tez ciekawy sposób
[ Dodano: 17 Sty 2007 20:11 ]
Misiek_B pisze:3 dzwiowe tak mają zawiasy duży ciężar musza utrzymac i opadaja Jak mi opadły to pod podnośnik samochody łape od podnosnika za dzwi i podnosnik delikatnie powoli do góry i dzwi do góry podniesc I do dzis chodza od pół roku jak trzeba
hehe tez ciekawy sposób
Na to tez licze. Ta sruba z kapturkiem wykrecila sie u mnie palacmi, wiec to raczej powod opadniecia.marcin999 pisze:ale u ciebie moze bedzie ok bo ja mam wychlastane te zawiasy
Wystarczy zwykly zagiety T45. Nawet dzis kupilem, ale nie skorzystalem jak narazie. Jak opadna po tygodniu czy dwoch, to najwyzej tez podloze podkladke...marcin999 pisze:Tylko kwestai dobrego klucza, bo dojscie tam to jest mizerne...