Po wymianie N75
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie N75
Witam w końcu wymieniłem N75 Ale dalej jest ciągle coś nie tak.
Przed wymianą autko zachowywało się tak jak bym jezdził zwykłym ropniakiem, Przy około 3000 obr na 4 i 5 tracił moc nic nie pomagał restart ani ponowne wcisnięcie pedału gazu. Totalna klapa.
Postanowiłem wymienić N75, umyłem przepływomierz, wyczyściłem EGR. A tu ku mojemu zaskoczeniu autko odżyło świetnie ciągnie po prostu rewelacja. Postanowiłem go sprawdzić na trasie. Tu się zdziwiłem bo znów stracił moc przy 3000 tyś na 4 biegu i dalej zachowywał się jak przed wymianą N75 ale po ponownym wcisnięciu pedału gazu zaczą ciągnąć, ale bardzo powoli. A po restarcie jak ręką odją znów super, oczywiście do 3000tyś
Czy to może być padnięty przepływomierz ?
Pomocy
Przed wymianą autko zachowywało się tak jak bym jezdził zwykłym ropniakiem, Przy około 3000 obr na 4 i 5 tracił moc nic nie pomagał restart ani ponowne wcisnięcie pedału gazu. Totalna klapa.
Postanowiłem wymienić N75, umyłem przepływomierz, wyczyściłem EGR. A tu ku mojemu zaskoczeniu autko odżyło świetnie ciągnie po prostu rewelacja. Postanowiłem go sprawdzić na trasie. Tu się zdziwiłem bo znów stracił moc przy 3000 tyś na 4 biegu i dalej zachowywał się jak przed wymianą N75 ale po ponownym wcisnięciu pedału gazu zaczą ciągnąć, ale bardzo powoli. A po restarcie jak ręką odją znów super, oczywiście do 3000tyś
Czy to może być padnięty przepływomierz ?
Pomocy
Wilk psa się nie boi, tylko nie lubi jego szczekania.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
VOOLF,
Najpierw sprawdz przewody, czy wszystko ma szczelne i czy gdizes rurry od intercoolera nie sa pekniete. Moze to byc przeplywka ale to najlepiej jak bys od kogos pozyczyl i sprawdzil zeby kasa znowu nie poleciala...
Chyba ze Ci turbo pada ale to tego nie jestem pewien, najlepeij jak bys sie wpial pod vaga.
Najpierw sprawdz przewody, czy wszystko ma szczelne i czy gdizes rurry od intercoolera nie sa pekniete. Moze to byc przeplywka ale to najlepiej jak bys od kogos pozyczyl i sprawdzil zeby kasa znowu nie poleciala...
Chyba ze Ci turbo pada ale to tego nie jestem pewien, najlepeij jak bys sie wpial pod vaga.
100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]
Dodam jeszcze że od jakiegoś czasu podczas jazdy słychać dziwny dzwięk. Takie dziwne przytłumione wycie, podobne do odgłosu przeciągu przy nieszczelnych dzwiach na początku myślałem ze to antena na wietrze ale to nie to.
Dziś albo jutro rano sprawdze węże do intercoolera
Pomocy
Jeszcze jedno ten dzwięk nie jest cały czas pojawia sie na krutko 5 moze 10 sekund
Dziś albo jutro rano sprawdze węże do intercoolera
Pomocy
Jeszcze jedno ten dzwięk nie jest cały czas pojawia sie na krutko 5 moze 10 sekund
Wilk psa się nie boi, tylko nie lubi jego szczekania.
Re: Po wymianie N75
to nie to gdyby to to najczęsciej jest tak że auto jest słabsze cały czasVOOLF pisze:Czy to może być padnięty przepływomierz ?
a nie pow. iluś tyś. obrotów nagle dostaje doła ....
popatrz najpierw na wężyki do zaworków m.in. od tego n75
analiza dynamiczna wiele by też powiedziała w tym przypadku
ale najperw obejrzyj wzrokiem i pomacja wężyki pod maską
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Oj kopci kjak głupi! Jak stary Ikarus i nei chce przyspieszac w ogóle, ponadto bardziej się telepie i pali okolo 7-8 litrów w mieście.inek01 pisze:VOOLF napisał/a:
tylko jeszcze musze popatrzeć na te węze do intercoolera moze tam sa gdzies popękane !
Wtedy prawdopodobnie by kopcil i slyszalbys syczenie...
inek01, poległ ten kawałek węża z którego się kiedyś śmiałeś

Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Te od turbo do IC+sam IC +od IC do turbo. Wszędzie może pęknąć, może też pęknąć (przy uderzeniu zderzakiem) sam intercoler, i objawy takie same- z TDI, robi się SDI, które kopci jak Ikarus i pije jak benzyniak, trzęsie jak stary diesel...VOOLF pisze:a mozecie mi powiedziec który to jest ten wąż
Pozdrawiam.