Witam.
Mam problem z dźwignią zmiany biegów - ma luz na boki. Skutkiem tego jest zgrzytnięcie przy wbijaniu biegu wstecznego, ale zauważyłem że tylko wtedy gdy samochód jest pochylony. Jeśli stoi prosto wszystko jest dobrze. Pozostałe biegi wchodzą bez zarzutu. Moje oględziny prowadzą do elementów nr.16-18 (prowadnik ukł.zmiany biegów) z rysunku. Elementy przy dźwigni zmiany biegów wyglądają w porządku. Czy rzeczywiście zbyt duży luz na tych elementach może powodować takie objawy? Czy ktoś z was wymieniał ten element, wiem że chyba nie łatwo będzie go kupić?
Pozdrawiam
Cięgła zmiany biegów 1.3 NZ - problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Raczej nie powinien mieć ten luz wpływu. Spróbój troszke przesunąc sobie skok drążka luzując obejme numer 27. Jeżelu to jes rzeczywiście kwestia luzu to przestawiąć lekko drążek wyeliminujesz zgrzyt. Z tym ze możesz póżniej mieć problem z innymi biegami. Z autopsji wiem, że bawiąć sie w regulację z reguły zawsze jest gorzej. I w moim przypadku buła to zabawa na długie godziny zanim doszedłem do stanu jaki mnie zadowalał.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: