Czy wałek rozrządu będzie pasował??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy wałek rozrządu będzie pasował??
Witam,
Pilne pytanie, czy wałek rozrządu o oznaczeniu G 026 3 będzie pasował do golfa III 1.8 AAM
Czy będzie dawał przynajmniej taki sam efekt jak wałek z silnika ABS??
Nie mogę znaleźć nigdzie tego od ABS'a z oznaczeniem Q... nom chyba żeby ktoś miał na zbyciu, ale to nie ten dział.
Pilne pytanie, czy wałek rozrządu o oznaczeniu G 026 3 będzie pasował do golfa III 1.8 AAM
Czy będzie dawał przynajmniej taki sam efekt jak wałek z silnika ABS??
Nie mogę znaleźć nigdzie tego od ABS'a z oznaczeniem Q... nom chyba żeby ktoś miał na zbyciu, ale to nie ten dział.
sama zmiana walka minimalnie wplynie na osiagi szczegolnie w zakresie seryjnych walkow danych silnikow.Jesli dodal bys do tego komputer mozesz oczekiwac roznicy.
podobna sprawe przerabialem w silnikach w fiata 1.1 gdzie mozna zalozyc walek od silnika 1.2 75Km
zmiana walka w silniku 54konnym na ten z 75 powodowala wzrost mocy na jakies 56-57 km oraz poprawe minimalna przebiegu momentu co bylo najwiekszym zyskiem.
mowie oczywiscie o zmianie samego walka bez elektroniki.roznice mocy powodowala ten walek elektronika oraz glowica (ktrora wiekszosci osob wydawala sie taka sama jak z motoru 1.1)
w roznych silnikch (ktore wbrew pozorom sa tej samej konstrukcji sa pewne minimalne zmiany ktre dopiero przy zupelnym rozebraniu silnika wychodza np. waga kola zamachowego,skok tlokow ,wielkosc zaworow itp)
podobna sprawe przerabialem w silnikach w fiata 1.1 gdzie mozna zalozyc walek od silnika 1.2 75Km
zmiana walka w silniku 54konnym na ten z 75 powodowala wzrost mocy na jakies 56-57 km oraz poprawe minimalna przebiegu momentu co bylo najwiekszym zyskiem.
mowie oczywiscie o zmianie samego walka bez elektroniki.roznice mocy powodowala ten walek elektronika oraz glowica (ktrora wiekszosci osob wydawala sie taka sama jak z motoru 1.1)
w roznych silnikch (ktore wbrew pozorom sa tej samej konstrukcji sa pewne minimalne zmiany ktre dopiero przy zupelnym rozebraniu silnika wychodza np. waga kola zamachowego,skok tlokow ,wielkosc zaworow itp)
"życie jest walką"
Nie chce cie wprowadzac w jakis blad i mowic co lepsze itd bo nie znam charakterystyki tych walkow.
zawsze wymiar A i B mozesz zmierzyc sam... jesli wiesz o czym mowie.
mozesz porownac te dwa walki ktore bierzesz pod uwage.
komputer jesli masz na oku tu super jak juz bedziesz zmienial walek zrzuc glowice i moze warto by ja tez bylo zrobic delikatnie,sprawdz rowniez konstrukcje wydechu czy sa jakies roznice miedz aam i abs. No i kwestia dobrego ustawienia rozrzadu zeby to wszystko gralo.
zawsze wymiar A i B mozesz zmierzyc sam... jesli wiesz o czym mowie.
mozesz porownac te dwa walki ktore bierzesz pod uwage.
komputer jesli masz na oku tu super jak juz bedziesz zmienial walek zrzuc glowice i moze warto by ja tez bylo zrobic delikatnie,sprawdz rowniez konstrukcje wydechu czy sa jakies roznice miedz aam i abs. No i kwestia dobrego ustawienia rozrzadu zeby to wszystko gralo.
"życie jest walką"
Cały czas się zastanawiam nad tym wałkiem od GX. AAM ma fazy rozrządu (w stopniach)
AAM
4 - otwarcie zaworu dolotowego
26- zamknięcie zaworu dolotowego
24- otwarcie zaworu wylotowego
2- zamknięcie zaworu wylotowego
GX (kolejno)
0
40
40
0
I tak czuje że GX nie będzie pasował, choćby dla tego ze jest od pełnego wtrysku.
Jakby ktoś miał ofertę ze sprzedażą wałka rozrządu to proszę pisać.
AAM
4 - otwarcie zaworu dolotowego
26- zamknięcie zaworu dolotowego
24- otwarcie zaworu wylotowego
2- zamknięcie zaworu wylotowego
GX (kolejno)
0
40
40
0
I tak czuje że GX nie będzie pasował, choćby dla tego ze jest od pełnego wtrysku.
Jakby ktoś miał ofertę ze sprzedażą wałka rozrządu to proszę pisać.
ehhh..... coś nie chętnie z tymi podpowiedziami.
Dostało mi się trochę kaski i chcę wyremontować swojego AAM 'a. Czytałem sporo na temat dodawania koników, teraz poszukuje namiętnie wałka i komputera. Komputer musowo od ABS 'a a wałek... szukam i trafić nie mogę... . Podobno nadaje się też od GTI.
Może ktoś przypadkiem zamontował wałek o oznaczeniu GX do swojego AAM 'a
. było by miło za opisanie wrażeń lub odradzeń.
Dostało mi się trochę kaski i chcę wyremontować swojego AAM 'a. Czytałem sporo na temat dodawania koników, teraz poszukuje namiętnie wałka i komputera. Komputer musowo od ABS 'a a wałek... szukam i trafić nie mogę... . Podobno nadaje się też od GTI.
Może ktoś przypadkiem zamontował wałek o oznaczeniu GX do swojego AAM 'a
-
kley
Pomijajac tema walkow, czy jezeli chcesz uzyskac te 90KM z 75, to nie potrzebujesz przypadkiem zmienic tlokow/splanowac glowicy??
Z tego co wiem, a raczej co wie forumowicz Kwiatoshi, to ABS od AAMa różnił się wałkiem, kompem i cisnieniem sprezania (w ABSie wieksze). Dopiero po zrobieniu tego wszystkiego beda szanse na zwiekszenie osiagow...
Z tego co wiem, a raczej co wie forumowicz Kwiatoshi, to ABS od AAMa różnił się wałkiem, kompem i cisnieniem sprezania (w ABSie wieksze). Dopiero po zrobieniu tego wszystkiego beda szanse na zwiekszenie osiagow...
W planach mam od dłuższego czasu zwiększenie mocy, nawet były plany turbo, ale z względu na mój wiek i brak niezależności finansowej pomijając studia to jakoś legło w gruzach
Plantowanie będzie bo wymieniam uszczelkę, tłoki pozostają te same chociaż wiem że się różnią co za tym idzie sprężaniem, niczym więcej... przynajmniej nie zauważyłem w katalogach. Liczę na 85KM... może za dużo... ale liczyć zawsze można
Co do wałka to jedno słowo... help
Plantowanie będzie bo wymieniam uszczelkę, tłoki pozostają te same chociaż wiem że się różnią co za tym idzie sprężaniem, niczym więcej... przynajmniej nie zauważyłem w katalogach. Liczę na 85KM... może za dużo... ale liczyć zawsze można
Co do wałka to jedno słowo... help
moje zdanie jest takie ze jak juz rozbierasz to rob co sie da.
glowica i kanaly
walek zaloz od abs bo pewne ze z kompem wszystko bedzie gralo chyab ze ktos sie wypowie na temat innych walkow do tego motoru.
odetkaj troche wydech na koncu plus filtr powietrza i bedziesz zadowolony.
glowica i kanaly
walek zaloz od abs bo pewne ze z kompem wszystko bedzie gralo chyab ze ktos sie wypowie na temat innych walkow do tego motoru.
odetkaj troche wydech na koncu plus filtr powietrza i bedziesz zadowolony.
"życie jest walką"