[mkII] wymienilem tuleję i nic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkII] wymienilem tuleję i nic
Jak w temacie. Pojawily się w moim golfiku dziwne stuki podczas skrętu (w obie strony) wyminiłem tuleje na wachaczu bo guma się wytlukla no i niby przycichło stukanie, ale nie zniknęlo jest lżejsze. Co to może być?
No i przy prędkości około 100 km/h coś zaczęlo dziwnie buczeć. Nie bardzo wiem gdzie szukać przyczyn bo słabo się w tym wszystkim oriętuję wiem tylko że przed wymianką tulei tego nie było
więc bardzo proszę o podpowiedzi.
pozdrawiam
No i przy prędkości około 100 km/h coś zaczęlo dziwnie buczeć. Nie bardzo wiem gdzie szukać przyczyn bo słabo się w tym wszystkim oriętuję wiem tylko że przed wymianką tulei tego nie było
więc bardzo proszę o podpowiedzi.
pozdrawiam
Re: wymienilem tuleję i nic
Jeżeli przy skręcie to może przegub jeżeli podczas skrętu szybko podstukuje lub nawet taki chrobot to obstawiam to
oprócz tego co mówi briano mogą być wrąbane amory z przodu, albo gałki od drążków kierowniczych. Ja taki objaw miałem jak miałem wyhustane amorki i na dodatek delikatny luz na gałce, wymieniłem tylko amorki i spokój, nie musiałem gałki wymieniać - ustało stukanie. No właśnie a czy w czasie jazdy nie huśta ci sie przód za bardzo albo jak hamujesz to nie wpada w "nurkowanie"? - bo to oznaka wyrobionych amortyzatorów.
MK III 1,8ABS full option
amory są ok były na przeglądzie gość się zdziwił że są w tak dobrym stanie. Jak auto miało robiony rozrząd to koleś powiedział że kolo prawe ma luz przód-tył, spowodowane to było napewno tą gumą, ale nie wykluczone że przez te luzy coś innego dało pleców. Podpowiedzcie mi jak sprawdzić poszczególne elementy o ktorych piszecie i bedę szukał.
Pozdro
Pozdro