[mkII] wymienilem tuleję i nic

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

fido

[mkII] wymienilem tuleję i nic

Post autor: fido » śr mar 16, 2005 13:43

Jak w temacie. Pojawily się w moim golfiku dziwne stuki podczas skrętu (w obie strony) wyminiłem tuleje na wachaczu bo guma się wytlukla no i niby przycichło stukanie, ale nie zniknęlo jest lżejsze. Co to może być?
No i przy prędkości około 100 km/h coś zaczęlo dziwnie buczeć. Nie bardzo wiem gdzie szukać przyczyn bo słabo się w tym wszystkim oriętuję wiem tylko że przed wymianką tulei tego nie było
więc bardzo proszę o podpowiedzi.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: wymienilem tuleję i nic

Post autor: briano » śr mar 16, 2005 13:53

Jeżeli przy skręcie to może przegub jeżeli podczas skrętu szybko podstukuje lub nawet taki chrobot to obstawiam to

rakmk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rakmk3 » śr mar 16, 2005 14:39

oprócz tego co mówi briano mogą być wrąbane amory z przodu, albo gałki od drążków kierowniczych. Ja taki objaw miałem jak miałem wyhustane amorki i na dodatek delikatny luz na gałce, wymieniłem tylko amorki i spokój, nie musiałem gałki wymieniać - ustało stukanie. No właśnie a czy w czasie jazdy nie huśta ci sie przód za bardzo albo jak hamujesz to nie wpada w "nurkowanie"? - bo to oznaka wyrobionych amortyzatorów.

MK III 1,8ABS full option

fido

Post autor: fido » śr mar 16, 2005 15:25

amory są ok były na przeglądzie gość się zdziwił że są w tak dobrym stanie. Jak auto miało robiony rozrząd to koleś powiedział że kolo prawe ma luz przód-tył, spowodowane to było napewno tą gumą, ale nie wykluczone że przez te luzy coś innego dało pleców. Podpowiedzcie mi jak sprawdzić poszczególne elementy o ktorych piszecie i bedę szukał.

Pozdro

fido

Post autor: fido » czw mar 17, 2005 10:57

mam jeszcze jedną informację dot. mojego stukanka, gdy skręcając wcisnę sprzegło stukanie ustępuje. Ja nie mam bladego pojęcia co to, ale są przeciez mechanicy na forum więc liczę na podpowiedż, jutro mam wolne więc się za to wezmę jeśli ktoś mi coś podpowie.

Pozdro

rakmk3
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: rakmk3 » czw mar 17, 2005 13:33

no to chyba ten nieszczęny przegub

MK III 1,8ABS full option

fido

Post autor: fido » czw mar 17, 2005 19:22

No dobra więc jak mogę sprawdzić przegub , zanim oddam go do mechesa sprawdzę sam a może się uda i zrobię to za free :green_fuck: tylko bardzo proszę kto tylko może niech pomoże.

Dzięki i pozdrawiam

Nie miała baba kłopotu kupiła goferka :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”