Odpalanie a nowy akumulator????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Odpalanie a nowy akumulator????
Ostatnio dosięgneło mnie szczęscie i wygrałem akumulator w konkursie sms-owym w Auto-Moto. U siebie miałem akumulator 62ah-420A jakis mało znanej marki. Wszyscy wiemy ze w D i TD gdzie jest komora wstepna jak nie działaja swiece na ciepło silnik potzrbuje od 0,5 do 1,5s kręcenia rozrusznikiem zeby załapał i to jest normalne. Stary akumulator miałem już 2,5 roku. Dostałem nowy 50Ah, prad rozruchowy 540A, czyli o wiele lepiej niz mój stary- który miał tylko wiecej Ah. Jak go założyłem to oniemiałem. Autko na zimno zawsze paliło mi od strzału ale teraz na ciepło jak się nie palą świece normalnie wystarczy ze dotknę rozrusznik i pali
Nie wiedziałem ze prąd rozruchowy ma tak duże znaczenie. Wydaje mi się ze Ah nie jest tak ważne. Jestem w szoku nie muszę nawet czekać zeby swiece się nagrzały i tak pali od strzału

- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Przydaje sie przy umierającym silniku, jeśli trzeba kręcić 5 razy po 5 sekundPinkFloyd pisze:Wydaje mi się ze Ah nie jest tak ważne.

GratulaciePinkFloyd pisze:wygrałem akumulator w konkursie sms-owym w Auto-Moto

Pozdrawiam.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer