[mkII] kolektor wydechowy 4-2-1
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mkII] kolektor wydechowy 4-2-1
Wlasnie jak to jest z tymi kolektorami, czy mozna je zrobic mniej wiecej na oko czy musza byc jakies dokladne wymiary? Moze ktos ma gdzies jakies rozpiski? Chodzi mi do 1.8 16v
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Z tego co wiem to każda rura do każdego cylindra ma mieć taką samą długość, trudność tkwi w wyprofilowaniu tak aby się schodziły w jednym miejscu w dwie.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
niby można to zrobić na oko... tylko trzeba mieć zajeb***e wyczucie... widzieliście kiedyś monster garage? jamesowi jakoś wychodziło trzeba uważać na to, żeby nie robić zbyt ostrych załamań na rurach i żeby dla każdego z cylindrów długość wydechu była równa - to jest podstawowa zasada. i nawet taki robiony na oko kolektor może być lepszy od zwykłego skrzynkowca...
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
Ja bede robil kolektro rurowy do 1.8 16v ale 4-1 zobaczymy jak to wyjdzie fotki zapodam po pracach jak bedzie dobrze sie sprawowal to beda taki do sprzedania:)pozdrawiam jesli by ktos mial kolektro rurowy w 16v kr prosilbym o kontak najlepiej na gg 1510982 dzieki:)
VW potega ktora rosnie i rosnie....
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
w kr nie bylo rurowych kolektorow, takie tylko w abf 4-2 2-1Mata pisze:Ja bede robil kolektro rurowy do 1.8 16v ale 4-1 zobaczymy jak to wyjdzie fotki zapodam po pracach jak bedzie dobrze sie sprawowal to beda taki do sprzedania:)pozdrawiam jesli by ktos mial kolektro rurowy w 16v kr prosilbym o kontak najlepiej na gg 1510982 dzieki:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.