słychać łożysko oporowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
słychać łożysko oporowe
jak wcisnę sprzęgło to jest cisza a jak puszcze to słychać łożysko oporowe...czy mam się tym przejmować????? ostatnio miałem mały wyciek ze skrzyni i wymieniałem jakąś tam uszczelke i nie dolałem oleju po wycieku...może ucichnie jak doleje olej
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam.
Też jak puszczę sprzęgło to trochę słychać, a raz na tydzień się zdarzy że jakoś tak pyuszczę, że hałasuje znacznie głośniej od silnika. Sprzęgło mam dobre. W Hondach CRX (2 egzemplarzach jakie znalem) łożysko było tak głośne, że było słychać w czasie jazdy i zawsze przy puszczenu sprzęgła, wtedy z klubu CRX'a mówią- szkoda roboty i kasy, wymienisz kiedyś kpl sprzęgło- łożysko zaczyna hałasować znacznie wcześniej niż zużywa się w nich sprzęgło
Też tak zrobię, po co 2 razy rozkładać
Pozdrawiam.
Też jak puszczę sprzęgło to trochę słychać, a raz na tydzień się zdarzy że jakoś tak pyuszczę, że hałasuje znacznie głośniej od silnika. Sprzęgło mam dobre. W Hondach CRX (2 egzemplarzach jakie znalem) łożysko było tak głośne, że było słychać w czasie jazdy i zawsze przy puszczenu sprzęgła, wtedy z klubu CRX'a mówią- szkoda roboty i kasy, wymienisz kiedyś kpl sprzęgło- łożysko zaczyna hałasować znacznie wcześniej niż zużywa się w nich sprzęgło

Też tak zrobię, po co 2 razy rozkładać

Pozdrawiam.
Zrobienie skrzyni może wyniesc od 250zł do 400zł w zależności co chcesz robić. najczęściej łozyska na wałku głównym , synchronizatory. Za ta kasę możesz mieć skrzynię z MK III CHD która jest oferowana od 93 i jest wzmocniona i pasuje do twojego MK II TD- i ma fajne przełozenia prz 185km/h jest 4500 obr. Łozysko to standard słychać je wiec nie warto jego robić, dopiero przy okazji wymiany sprzęgła wymienić łożysko. jak słyszysz metaliczny np. dzwiek po puszczeniu gwałtownie sprzęgłą na rozgzranym silniku to wina sprężynek na docisku tarczy sprzęgłowej. Też to można olać. jak przeszkadza to przy wyciąganiu skrzyni trzeba wymienić tarczę docisk i łożysko oporowe- jedna robota.
jasne że nie warto skrzyni robić a tym bardziej jak można czasami tanioPinkFloyd pisze:Zrobienie skrzyni może wyniesc od 250zł do 400zł w zależności co chcesz robić. najczęściej łozyska na wałku głównym , synchronizatory. Za ta kasę możesz mieć skrzynię z MK III CHD która jest oferowana od 93 i jest wzmocniona i pasuje do twojego MK II TD
wyrwać
będzie napewno CHD pasować ale myśle że prawa półoska może być
wtedy do wymiany w SpecWroca golfie 2 bo powiem tak jak miałem chd
ale padła i wymieniłem od golfa 2 skrzynke o symbolu AFF i był problem z prawą
półosią i ta AFF na bank będzie pasować bez problemu do golfika SpecWroca

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
z lozyskiem sprawa taka jak chlopcy pisali, nie wymieniac, dopiero przy okazji robienia skrzyni.. a co do pisku to na wybiegu jak auto stoi to slychac czy nie?? moze da sie zlokalizowac dokladnie skad dopiega ten pisk... jesli tylko podczas jazdy to jest wiele mozliwosci, ale sprawdz najpierw na postoju, najlepiej jak silnik jest zimny wtedy najczesciej wychodza wszystkie problemy ze zdwojona sila
pzdr 

just do it:)
moje cudo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=971572&sid=850f22cf6962c38706d83579013f4a00#971572
moje cudo http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=971572&sid=850f22cf6962c38706d83579013f4a00#971572