Dorobienie kluczyka z immo, ale bez kodowania.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dorobienie kluczyka z immo, ale bez kodowania.
Gosc mi wyskoczyl z cena 50zl Ja mu na to ze chce tylko grot od scyzoryka dorobic. Powiedzial, ze samo dorobienie grota z kluczyka cytuje "kodowanego" tyle kosztuje
Jaka jest niby roznica w grocie zwyklego klucza i klucza z immo ?
Dorabial ktos z Was ostatnio ? Jak sie przedstawiaja ceny ?
Jaka jest niby roznica w grocie zwyklego klucza i klucza z immo ?
Dorabial ktos z Was ostatnio ? Jak sie przedstawiaja ceny ?
50 zł gościu liczy za surówkę z kostką w środku. Za 20-30 zł dałby Ci surówkę nierozbieralną. Po prostu surówka z "hardware'm" do immo jest droższa.
Facet zaśpiewał tyle, bo tak ma skalkulowane ceny swoich "surowców". Samo dorobienie klucza to żaden koszt, te punkty zarabiają defacto na sprzedaży surówek i usługach typu kopiowanie immo.
Pozdrawiam!
Facet zaśpiewał tyle, bo tak ma skalkulowane ceny swoich "surowców". Samo dorobienie klucza to żaden koszt, te punkty zarabiają defacto na sprzedaży surówek i usługach typu kopiowanie immo.
Pozdrawiam!
ja zamawiałem z rok temu w serwisie hondy kluczyk z immobiliserem,za kluczyk w serwisie zapłaciłem 100pln,dali mi go i kazali jechać do serwisu dorabiania kluczy zeby mi go docięli wg oryginału bo oni tego nie robią na miejscu,a tak będzie szybciej dla mnie,wiec pojechałem tam i zapłaciłem za samo docięcie 20pln,potem spowrotem do hondy i zakodowanie kluczyków na nowo + nowego kluczyka 30pln,kiedyś też byłem w serwisie renaulta to za kluczyk z immo + dorobienie powiedzieli mi 650pln ale samo docięcie kosztuje w granicach 20-30 pln chyba wszędzie
A sorka - zrozumiałem, że kupujesz u niego surówkę. Ale skoro tak to rzeczywiście drogo. Tak jak napisałeś - facet chce zedrzeć i tyle...inek01 pisze:Ja du daje przeciez scyzoryk z grotem surowka. Wystarczy tylko dociac, wiec czemu chce zedrzec 50zl ?GSOWIEC pisze:50 zł gościu liczy za surówkę z kostką w środku. Za 20-30 zł dałby Ci surówkę nierozbieralną. Po prostu surówka z "hardware'm" do immo jest droższa.
pozatym nie ma żadnej róznicy cenowej między dorobieniem klucza z immo czy zwykłym,pamiętam że gosc w serwisie hondy mi mówił że jak mi będa go dorabiać to żebym im powiedział w punkcie zeby nie sciskali go za bardzo w maszynie jak będą robić bo mogą zmiażdrzyć kostkę w środku,jak to powtórzyłem gościowi co dorabia to wybuchł śmiechem ze sciskało to się klucze w imadle lata temu przy dorabianiu teraz są troszke inne nowsze maszynyi nie ma to różnicy czy jest z immo czy bez,pamiętam też ze próbowali mi sciągnąc kod tą maszynką bo mówili że z hondy jescze nie próbowali i niestety nie dało się(tylko serwis)a ojcu w fiacie sciągli(sklonowali) kod z kluczyka ok kopa :)tak że nie ze wszystkich kluczyków w takich punktach można sklonowac kod nieraz musi być tylko serwis.
Ostatnio zmieniony czw sty 11, 2007 20:35 przez Thug77, łącznie zmieniany 1 raz.
Pokazalem mu ori kluczyk i scyzoryk z grotem surowka, wiec chyba zrozumial o co chodzi...Thug77 pisze:może sie poprostu z typem w punkcie nie dogadałeś,moze powiedział ci 50 za cały kluczyk z docięciem bez kodowania
Pojechalem. Drugi zamkniety (sprobuje jutro). Wyobrazcie sobie ze sa tylko dwa w miescieThug77 pisze:jedż poprostu do innego punktu i zapytaj
Dzieki.pszczyna pisze:Znajomy za docięcie pobiera 20zł , celowo zadzwoniłem z pytaniem
Wiec gosc korzysta z (prawie) monopolu i drze rowno z ludzi.
ja docinałem odtatnio oryginalen klucyzki bo w serwisie tego nie robią. zakodowac imo w ASO zakoduja ale dociac to jzu nie maja sprzeta. Pojechałem do pierwszego lepszego punktu w super markecie dałęm im juz nowy kluczyk i stary na wzróc kolo 3 min roboty i 15zł A ze miaęłm dwa to po 10zł sobie policzył
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
Zwykly czy z immo ? W sumie chyba nie powinno byc roznicy (pomijajac kwestie kodowania) ale wg "fachmana" - bohatera mojego tematu, roznica jest.Atomic10 pisze:Pojechałem do pierwszego lepszego punktu w super markecie dałęm im juz nowy kluczyk i stary na wzróc kolo 3 min roboty i 15zł A ze miaęłm dwa to po 10zł sobie policzył