kolory kabli w wiązce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- t-tas
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
kolory kabli w wiązce
zastanawiam się nad wymianą skrzynki bezpieczników w moim mk1 z bezpieczników walcowych na skrzynkę na płaskie bezpieczniki-skrzynka wyjęta z mk1. co prawda kostki podłączane do skrzynki są inne ale mają te same kolorki, zastanawiam się czy przewody w wiazce starej i nowszej są tych samych kolorów-np jeśli kabel lewej przedniej pozycji w kostce np żółtej jest zielony w starej wiązce to czy w kostce tego samego koloru kabel tego samego koloru pełni tą samą funkcję czy kolorki są pozmieniane. wiem,że to jest kupa roboty ale tak czy siak zarówno moja stara skrzynka jak i konektory w kostkach to trupy, a kostki pod nową skrzynkę mogę wyciąć z dawcy(z zapasem kabli)-tak więc zachodzi pytanie-czy taki swap po kolorach przewodów się uda???
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
- ADi997
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Też słyszałem że jak ktoś dłubał w elektryce w starszych VW i znał kolorki kabli to bez problemów siada na nowszą wersję i wie co jest grane. Nie to co w francuzach potrafili w jednym roku kilka rzeczy pozmieniać i pieron wie co i jak. Mysle że jak opiszesz wszystkie kable to nie będzie problemu z podłączeniem.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2