Co z takim sprzętem?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Co z takim sprzętem?
Witam. Jestem tu nowy i dlatego proszę o wyrozumiałość:) Chcę zrobić sobie dość konkretny zestaw grający w moim golfie III. Mam już radio i głośniki tzn, nie wiem czy te sprzęty sie do czegoś nadają. Radio Panasonic CQ-C1323NE http://www.allegro.pl/item156550928_pan ... nowe_.html Głośniki (chyba do niczego)Blaupunkt GTx 173 http://www.allegro.pl/item154406564_bla ... f_vat.html. Drzwi mam wygłuszone już taśmą dekarską i założone dystanse z MDF. Mam też wzmacniacz MAGNAT -CLASSIC 170 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=154098627 i też nie wiem czy jest coś wart. Co proponujecie żebym zrobił aby to w miarę ładnie grało. Mysle tez o jakimś subie do bagażnika. Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc.
- sworcjusz_kg
- "Rabbit is in my mind"
- Kontakt:
witaj,
Jesli prosisz o rade i pomoc to okresl dokladnie czego oczekujesz! Co rozumiesz jako zestaw konkretnie grajacy? bo dla niektorych to co posiadasz jest juz zestawem konkretnie grajacym ;] Przede wszystkim ile kasy chcesz na to wydac i jakiego basu oczekujesz? i jeszcze jedno : to ze masz drzwi wygluszone to bardzo dobrze tylko jaka jest srednica tych dystansow?
Jesli prosisz o rade i pomoc to okresl dokladnie czego oczekujesz! Co rozumiesz jako zestaw konkretnie grajacy? bo dla niektorych to co posiadasz jest juz zestawem konkretnie grajacym ;] Przede wszystkim ile kasy chcesz na to wydac i jakiego basu oczekujesz? i jeszcze jedno : to ze masz drzwi wygluszone to bardzo dobrze tylko jaka jest srednica tych dystansow?
Koła dla auta są jak biust dla kobiety, gleba natomiast jest jak dekolt :D:D:D
No więc tak. Zaczne od dystansów, średnica to standardowe 165mm. Chodzi mi o zestaw który będzie grał dość przyzwoicie i czy można do tego użyć sprzętu który posiadam a jak nie to czego potrzebuje albo co musze wymienić z zestawu który mam. Jesli chodzi o bas to odrazu mówie ze ma to być zestaw do słuchania, rocka i tego typu muzyki nie do techno itp:] Myśle że wiesz o co chodzi. Jesli chodzi o kasę to coś niebardzo drogiego. pozdawiam i dzięki za zainteresowanie...
- sworcjusz_kg
- "Rabbit is in my mind"
- Kontakt:
Jesli chodzi o bass to bym proponowal skrzynke zamknieta ona zapoda ci odpowiedni basik (glosnik zalwzy od $). Nie wiem czy ten wzmak ci sie jeszcze do czegos przyda bo jak sam widzisz to moc ma mala. Proponawalbym ci zalozyc na prod zestaw odseparowany czyli glosniki 16cm w drzwi i glosnik wysokotonowy na slupek, konsole albo podszybie. na poczatek glosniki to moze byc jakis Powerbass, Sinuslive, Hertz (poczytaj na forum - uzyc opcji szukam, bo jest tego naprawde duzo!!!) Pozdrawim
PS. Radyjko calkiem przyzwoite ;]
[ Dodano: 10 Sty 2007 15:09 ]
aha jesli chodzi o twoje glosniki blaupunkta to radze ci je sprzedac bo jesli wsadzisz je na dole w drzwi to nie bedzie dobre rozwiazanie bo wysokie tony beda walic ci po nogach - o wiele lepsze rozwiazanie to tweetery osobno na wysokosci ucha
PS. Radyjko calkiem przyzwoite ;]
[ Dodano: 10 Sty 2007 15:09 ]
aha jesli chodzi o twoje glosniki blaupunkta to radze ci je sprzedac bo jesli wsadzisz je na dole w drzwi to nie bedzie dobre rozwiazanie bo wysokie tony beda walic ci po nogach - o wiele lepsze rozwiazanie to tweetery osobno na wysokosci ucha
- sworcjusz_kg
- "Rabbit is in my mind"
- Kontakt:
Hmm generalnie to radio jest porzadne chyba ze juz zrobisz taka instalke za jakis 1 tys PLN i juz ci bedzie szpecic ale dla mnie to jest bardzo fajne radio (nie zwracaj uwagi na podana moc 4x50 bo tak naprawde masz troche ponad 4x20). Fajnie ze masz wejscie na panelu - mozna sobie laptopa albo przenosne mp3 podlaczyc ;] Pozdrawiam i zycze powodzenia w modyfikacjach ! Jak zrobisz cos ciekawego to zapodaj na forum i sie pochwal...
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: