[Mk2 TD] Wymiana uszczelniacza od strony sprzęgła

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

EmigrantGB
Mały gagatek
Mały gagatek

[Mk2 TD] Wymiana uszczelniacza od strony sprzęgła

Post autor: EmigrantGB » wt sty 09, 2007 17:11

Jestem w trakcie wyniamy sprzegła i mam pytanie odnośnie wymiany uszczelniacza od strony sprzęgła. Mam już wszystko rozebrane i odrazu chce wymienić uszczelniacz tylko jak byłem w sklepie do gość mi chciał dać dwa uszczelniacze duży na wał korbowy i jakiś maly. I mam pytanie od czego jest ten mały uszczelniacz bo nie mam książki a jeszcze nie małem okazji tego wymieniać. I jeszcze jedno czy jest sens przetaczać koło zamachowe bo tarcza od strony koła zaczeła już jechać nitami i musze coś z tym zrobić albo szukać jakiejś dobrej używki. I tak na koniec jakim momentem muszą być dokręcone śruby mocujące docisk do do wału korbowego.

mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni

EmigrantGB
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: EmigrantGB » śr sty 10, 2007 01:00

dzięki wielkie tomcio666 :pub:
ten środek to chyba jakiś klej do gwintów. A co myślisz o toczeniu tego koła jest jakiś sens czy mam czekać aż mi znajomy przywiezie z mi niemiec ale nistety dopiero na sobote :hmm:

mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » śr sty 10, 2007 09:21

EmigrantGB pisze:ten środek to chyba jakiś klej do gwintów.
nazywa sie to LOCTITE

remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

EmigrantGB
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: EmigrantGB » śr sty 10, 2007 09:47

i tak zrobie nie bede toczył tylko poczekam do soboty niestety pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”