swap 1.6 na 1.8T mały kłopot
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
swap 1.6 na 1.8T mały kłopot
Witam tak jak w temacie przymierzam sie do tego na wiosne narazie zbieram info o tym mam zamiar do swojej trójki wsadzić 1.8 T z pasata B5 albo 1.8T V8 z audi A3 mam pytanko do tego czy a audi silnik wejdzie bez wiekszysz problemów bo wiem ze z pasata napewno . Mówie tu o slniku skrzyni kompie itdddddd
z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic
Re: swap 1.6 na 1.8T mały kłopot
1.8T do trójki no problem...skrzynia wchodzi .. ale nie ta z passata... :green_fuck: ..silnik z passata to bardzo niewdzięczny temat do zastosowania poprzecznie...trzeba się uporać z paroma mykami..jest do przejścia oczywiście ale znacznie mniej kłopotu i lepszy efekt końcowy zapewni 1.8 T z MK4, octavii, A3 czy Leona !! Rozumiem że to 1.8TV8 to literówka ?? bo V8 to juz by trzeba wzdłuz..lub za plecy..centralnie !!!!!!!!!grzechu2410nn pisze:Witam tak jak w temacie przymierzam sie do tego na wiosne narazie zbieram info o tym mam zamiar do swojej trójki wsadzić 1.8 T z pasata B5 albo 1.8T V8 z audi A3 mam pytanko do tego czy a audi silnik wejdzie bez wiekszysz problemów bo wiem ze z pasata napewno . Mówie tu o slniku skrzyni kompie itdddddd
Jak chcesz pchać od Passata to trzeba zimienić miske i smok pompy oleju, kolektor dolotowy. Plusy tego silnika to duże porty ssące i wydechowe w silniku AEB, jak mnie pamięć nie myli to robili go od 97 do 99 roku.NEMESIS pisze:1.8T do trójki no problem...skrzynia wchodzi .. ale nie ta z passata... :green_fuck: ..silnik z passata to bardzo niewdzięczny temat do zastosowania poprzecznie...trzeba się uporać z paroma mykami..jest do przejścia oczywiście ale znacznie mniej kłopotu i lepszy efekt końcowy zapewni 1.8 T z MK4, octavii, A3 czy Leona !! Rozumiem że to 1.8TV8 to literówka ?? bo V8 to juz by trzeba wzdłuz..lub za plecy..centralnie !!!!!!!!!grzechu2410nn pisze:Witam tak jak w temacie przymierzam sie do tego na wiosne narazie zbieram info o tym mam zamiar do swojej trójki wsadzić 1.8 T z pasata B5 albo 1.8T V8 z audi A3 mam pytanko do tego czy a audi silnik wejdzie bez wiekszysz problemów bo wiem ze z pasata napewno . Mówie tu o slniku skrzyni kompie itdddddd
z vw to taj jak z klockami lego, masz elementy to złozysz calosc, wszystko pasuje.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
dobrze powiedziane :dGTO pisze:z vw to taj jak z klockami lego, masz elementy to złozysz calosc, wszystko pasuje.
a co do 1.8T V8 - to raczej jest literówka... nie przypominam sobie, żeby VAG zrobił kiedykolwiek jakiś widlasty silnik o pojemności 1.8. chociaż inna sprawa, że zbudowali takie dziwactwo, jak V5... nie wiem szczerze mówiąc po co...
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata
Mało..duzo za mało.....jeszcze trochę musisz pozmieniać....albo przerabiać
Jak chcesz pchać od Passata to trzeba zimienić miske i smok pompy oleju, kolektor dolotowy. Plusy tego silnika to duże porty ssące i wydechowe w silniku AEB, jak mnie pamięć nie myli to robili go od 97 do 99 roku.
Masz racje ŚWIETA PRAWDA..tylko każde dokupowane klocki cosik kosztuja... ....a niektóre wyglądają lepiej !!!GTO pisze:z vw to taj jak z klockami lego, masz elementy to złozysz calosc, wszystko pasuje.
NEMESIS pisze:Mało..duzo za mało.....jeszcze trochę musisz pozmieniać....albo przerabiać
Jak chcesz pchać od Passata to trzeba zimienić miske i smok pompy oleju, kolektor dolotowy. Plusy tego silnika to duże porty ssące i wydechowe w silniku AEB, jak mnie pamięć nie myli to robili go od 97 do 99 roku.
Nie wiem jak w innych golfach ale w mk1 przerabia się rozrząd, miche, dorabia się jedną łape plus troche kabli i ma jeździć.
Masz racje ale jak juz oblatujesz fora i słuchasz przekazów to słuchaj do końca..przerabiasz rozrząd w silnikach które maja pompe wody poza rozrządem....zrób to w nowym z pompą wody na rozrządzie... ..wtedy wstawiasz komplecik z łapkami z mk4 czy A3...czy z czego to tam było ...naturalnie poprzecznego... ..bez napinki ..pozdrooNie wiem jak w innych golfach ale w mk1 przerabia się rozrząd, miche, dorabia się jedną łape plus troche kabli i ma jeździć.
NEMESIS pisze:Masz racje ale jak juz oblatujesz fora i słuchasz przekazów to słuchaj do końca..przerabiasz rozrząd w silnikach które maja pompe wody poza rozrządem....zrób to w nowym z pompą wody na rozrządzie... ..wtedy wstawiasz komplecik z łapkami z mk4 czy A3...czy z czego to tam było ...naturalnie poprzecznego... ..bez napinki ..pozdrooNie wiem jak w innych golfach ale w mk1 przerabia się rozrząd, miche, dorabia się jedną łape plus troche kabli i ma jeździć.
Wtedy przerabiasz tylko ori łapę z mk1 i pasuje jak ulał na seryjne mocowania.
WWWOOOWWW respect !! Tego jeszcze nie widziałem.. ZWRACAM HONOR !!Wtedy przerabiasz tylko ori łapę z mk1 i pasuje jak ulał na seryjne mocowania.