[MK3]Cieknie tylni hamulec(tarcze)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Klikuś
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3]Cieknie tylni hamulec(tarcze)

Post autor: Klikuś » wt sty 09, 2007 18:42

Witam.
Otóz mam problem z cieknącym tylnim hamulcem,z tyłu mam tarcze.Zauważyłem że wyciek jest z takiej ośki do której jest przymocowana linka ręcznego.Po wymontoqaniu całego kopyta i demontazu wyżej wymienionej oski zauwazyłem ze znajdujący sie na niej oring jest wytarty i luźno lata na ośce.Wymieniłem na nowy dokładnie taki sam,który spasował idealnie bez luzów.Pomyslałem problem z głowy,ale niestety.Po krótkim czasie zauwazyłem znow wyciek,i tu moje pytanie.Bo pytałem o całą nowa tą ośke ale w sklepie powiedziana ze trzeba kupic cały zacisk cena 550zł.Może miał ktos podobny problem jak to uszczelnic bez kupna nowego zacisku ,albo moze udało sie komus kupic taka część.Proszę o jakąś rade.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sty 09, 2007 20:05

chyba nie masz wyjścia innego jak objeździć szroty w okolicy i brać z gwarancją rozruchową. Chociaż akurat tylny zacisk jest deficytowym towarem, ale w końcu uda się znaleźć.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

alwarro
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: alwarro » wt sty 09, 2007 20:20

witam miałem ten sam problem , kupiłem zestaw naprawczy za 40 zł ale on się do niczego nie nadaje, więc znalazłem pożadny oring dużo grubszy niż oryginał i jest ok , choć tą ośkę mam bardzo zardzewiałą i też kwalifukuje się do wymiany, ale jakoś chodzi. Co na pewno nie wytrzyma kilku lat i prędzej czy póżniej trzeba będzie się rozejrzeć za zaciskami, podobno od 4 pasują i nie mają już tej wady

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”