jeszcze raz o termostatach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jeszcze raz o termostatach
mam pytanko. czy jest sens zmieniać termostat gdy przy jeździe w trasie silnik trzyma mi temp 80 a w mieście 90? tak było w ostatnich dniach.jak będzie chłodniej pewnie będzie mniej na trasie co?
w mieście sie dośc szybko nagrzewa szczególnie jak troche w korku postoje.oststnio jeżdzę na 2-3 stopniu dmuchawy i na 3/4 ciepła i wtedy jest ok 80 w trasie
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
termostat
ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!1111
prawidłowo działający termostat w golfie (bo w każdym samochodzie jest inaczej) powinien po przejechanie 3-4 kilometrów zaskoczyć na 90 i trzymać niezależnie od pogody czy korka jak już skoczy co się dzieje szybko musi trzymać i koniec 90stopni.i jeżeli podczas jazdy jest 80 a w korku 90 to trzeba go wymienić bo samochód jest niedogrzany i więcej pali
prawidłowo działający termostat w golfie (bo w każdym samochodzie jest inaczej) powinien po przejechanie 3-4 kilometrów zaskoczyć na 90 i trzymać niezależnie od pogody czy korka jak już skoczy co się dzieje szybko musi trzymać i koniec 90stopni.i jeżeli podczas jazdy jest 80 a w korku 90 to trzeba go wymienić bo samochód jest niedogrzany i więcej pali
alwarro, kolego widze ze nie bardzo wiesz o co chodzi. powiedz mi ile czasu jezdzisz swoja bryka? bo tak piszesz jakbys dopiero wsiadl do auta...
akurat ostatnio bardzo duzo sie naczytalem na temat termnostatow bo sam go wymienialem.
Powiem tak.usiadz sobie spokojnie w swoim aucie przejedz te 3-4km (w zimie bo w lecie jest inna syt) napewno zrobi ci sie zimno.wlacz sobie dmuchawe i 3/4 - full ciepla.przyjedz z powrotem do domu i pieknie zauwaz ze wskazowka jest lekko odchylona na lewo od 90C.
Wg tego co napisales masz termostat do wymiany bo nie trzyma ciagle na 90C.
p.s. mam nadzieje ze wiesz o tym ze benzyniaki nagrzewaja sie szybciej od ropniakow...
akurat ostatnio bardzo duzo sie naczytalem na temat termnostatow bo sam go wymienialem.
Powiem tak.usiadz sobie spokojnie w swoim aucie przejedz te 3-4km (w zimie bo w lecie jest inna syt) napewno zrobi ci sie zimno.wlacz sobie dmuchawe i 3/4 - full ciepla.przyjedz z powrotem do domu i pieknie zauwaz ze wskazowka jest lekko odchylona na lewo od 90C.
Wg tego co napisales masz termostat do wymiany bo nie trzyma ciagle na 90C.
p.s. mam nadzieje ze wiesz o tym ze benzyniaki nagrzewaja sie szybciej od ropniakow...
Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
czy trasa czy miasto 90 stopni
wyjątek korki (wtedy moze wzrosnąć do ok 100 stopni ale nie więcej)
niezależnie czy ogrzewanie wyłaczone czy włączone na max
tak powinno być i tak miałem w silniku ABS i tak mam teraz w silniku ADZ
co do dokładności wskazań na zegarach to całkiem inna sprawa
wyjątek korki (wtedy moze wzrosnąć do ok 100 stopni ale nie więcej)
niezależnie czy ogrzewanie wyłaczone czy włączone na max
tak powinno być i tak miałem w silniku ABS i tak mam teraz w silniku ADZ
co do dokładności wskazań na zegarach to całkiem inna sprawa
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
ludzie ale wy mowicie o benzyniakach.......pomyslcie.
a po drugie ja kupowalem org wahlera wiec jak to moze byc ze mam zepsuty skoro mi nie trzyma temp przy wlaczonym nawiewie?
alwarro, 15 lat siedzisz w samochodach? dziwne majac 6lat umiales juz naprawiac ?
a po drugie ja kupowalem org wahlera wiec jak to moze byc ze mam zepsuty skoro mi nie trzyma temp przy wlaczonym nawiewie?
alwarro, 15 lat siedzisz w samochodach? dziwne majac 6lat umiales juz naprawiac ?
Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...